Συμμετοχή ΤΚ/ΤΕΕ στην Πράξη "ΛΑΕΡΤΗΣ" που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. "Ιόνια Νησιά 2014-2020"

Εγγραφή στον Κατάλογο Πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Συμπληρώστε την αίτηση για την εγγραφή σας στον κατάλογο πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Εγγραφή

Mητρώο εθελοντών αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών

Συμπληρώστε την αίτηση στη φόρμα εγγραφής για το Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών.

Εγγραφή

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΚ/ΤΕΕ

Ο Κανονισμός της Βιβλιοθήκης του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ. 

Περισσότερα

Οικισμοί Ν. Κέρκυρας

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

 • ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
 • Προστασία και ανάπτυξη των ιστορικών πόλεων

Η Επιστημονική Επιτροπή Ιστορικών Πόλεων (CIVVIH) του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών - ICOMOS, πραγματοποίησε την ετήσια Συνέλευσή της στην πόλη της Κέρκυρας, από τις 18 - 20 Απριλίου 2002. 
Παράλληλα με τη Συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από σαράντα (40) μέλη της CIVVIH, εκπρόσωποι εθνικών επιτροπών ICOMOS απ' όλο τον κόσμο, το ΤΕΕ - Τμήμα Κέρκυρας, ο Δήμος Κερκυραίων και το Ελληνικό Τμήμα του ICOMOS συνδιοργάνωσαν επιστημονική συνάντηση με αντικείμενο τα ζητήματα προστασίας και ανάπτυξης των ιστορικών πόλεων. 
Η συνάντηση αυτή ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τα συμφέροντα της Κέρκυρας, αφού σχετίζεται στενά με την προωθούμενη ένταξη της παλαιάς Πόλης στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, που αποτελεί πρωτοβουλία του Φορέα μας και κοινή επιδίωξη του ΤΕΕ, του Ελληνικού Τμήματος του ICOMOS, του Δήμου Κερκυραίων και του υπουργείου Πολιτισμού. 
Την ευθύνη της επιστημονικής συνάντησης, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία, είχε Οργανωτική Επιτροπή υπό την προεδρία του Προέδρου της Δ.Ε Κώστα Βλάσση και μέλη της εκπροσώπους όλων των Συνδιοργανωτών. 
 • ΗΜΕΡΙΔΕΣ
 • Ελληνικός Αντισεισμικός Κανονισμός -Ελληνικός Κανονισμός Ωπλισμένου Σκυροδέματος

ΤΕΕ Τμήμα Κέρκυρας με τη βοήθεια και συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών. Κέρκυρα 14 και 15 Δεκεμβρίου 2001. 
 • Σεισμική διακινδύνευση κατασκευών
ΤΕΕ - Π.Τ Αιτωλοακαρνανίας, Π.Τ.Α/Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ΟΑΣΠ, Πανεπιστήμιο Πατρών, ΤΕΕ - Π.Τ. Δ. Ελλάδας και Κέρκυρας. Αγρίνιο, 22 και 23 Φεβρουαρίου 2003. 

 • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
 • Πόλη της Κέρκυρας: Προστασία - Ανάδειξη

Η έκθεση οργανώθηκε στα πλαίσια της επιστημονικής συνάντησης με θέμα τα ζητήματα προστασίας και ανάπτυξης των ιστορικών πόλεων και λειτούργησε στο Περιστύλιο των Ανακτόρων των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, από τις 18 Απριλίου έως τις 11 Μαΐου. Η έκθεση, την οποία επιμελήθηκε τριμελής Ομάδα Αρχιτεκτόνων του Τμήματος [Μ. Μητροπία, Ρ. Ρουγγέρη, Λ. Στανέλλος] είχε ως αντικείμενο την προβολή της εικόνας της παλαιάς πόλης της Κέρκυρας, τόσο σε επίπεδο χαρακτηριστικών που την διαμορφώνουν, όσο και σε επίπεδο των δραστηριοτήτων που την υποστηρίζουν. Περιελάμβανε δε, τρεις ενότητες:

q Η ταυτότητα της πόλης 
q Σύγχρονες επεμβάσεις στο Παλαιό Φρούριο 
q Σύγχρονες επεμβάσεις στην Πόλη 
 • ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
 • Παρουσίαση του Web Site και του Συστήματος Διαχείρισης Πολεοδομικών Παραμέτρων
Στις 10 Οκτωβρίου 2003 το τμήμα το Τμήμα οργανώνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης ειδική εκδήλωση για να παρουσιάσει κυρίως στους μηχανικούς της Κέρκυρας αλλά και στις αρχές του νησιού, το δικτυακό του τόπο [Web Site] και το Σύστημα Διαχείρισης Πολεοδομικών Παραμέτρων του Σχεδίου Πόλεως Κέρκυρας και των Οριοθετημένων Οικισμών του Νομού, ενός ιδιαίτερα χρήσιμου εργαλείου δουλειάς των συναδέλφων και των πολεοδομικών υπηρεσιών, την ανάπτυξη του οποίου χρηματοδότησε. 

 • ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
 • Συγκέντρωση Διπλωματούχων Μηχανικών
Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2003 στην Κέρκυρα. Αντιπροσωπεία της Κεντρικής Διοίκησης του Επιμελητηρίου, αποτελούμενη από τους: Γ. Αλαβάνο, Α´ Αντιπρόεδρο ΤΕΕ, Κ. Σαββίδη, μέλος της Δ.Ε, Θ. Δραγκιώτη, μέλος της Δ.Ε και Δ. Δουνούκο, π. Πρόεδρο ΤΣΜΕΔΕ, ενημέρωσε τους συναδέλφους για τα επαγγελματικά δικαιώματα των διπλωματούχων μηχανικών, το ασφαλιστικό καθεστώς καθώς επίσης και την κατάσταση στα δημόσια και ιδιωτικά έργα. 
 • ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
 • Συνάντηση Συλλόγων Μηχανικών και Δ.Ε ΤΚ/ΤΕΕ
Πραγματοποιήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2003. Συμμετείχαν οι τρεις Σύλλογοι Μηχανικών και η Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος. Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη λειτουργία των δυο Πολεοδομιών αλλά και γενικότερα θέματα που ενδιαφέρουν τους μηχανικούς. 
 • Συνάντηση εκπροσώπων των Μ.Ε Περιβάλλοντος όλων των Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ.
Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στα πλαίσια της Helleco. 

Βρείτε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο twitter
Λάβετε ειδοποιήσεις RSS