Συμμετοχή ΤΚ/ΤΕΕ στην Πράξη "ΛΑΕΡΤΗΣ" που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. "Ιόνια Νησιά 2014-2020"

Εγγραφή στον Κατάλογο Πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Συμπληρώστε την αίτηση για την εγγραφή σας στον κατάλογο πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Εγγραφή

Mητρώο εθελοντών αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών

Συμπληρώστε την αίτηση στη φόρμα εγγραφής για το Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών.

Εγγραφή

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΚ/ΤΕΕ

Ο Κανονισμός της Βιβλιοθήκης του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ.

Οικισμοί Ν. Κέρκυρας

Ψηφιοποίηση Πινακίδων

Εκλογές Μαΐου 2024

Τεχνικό Επιμελητήριο:

Μαζικά ψήφισαν οι μηχανικοί της Κέρκυρας

Με τη συμμετοχή των μηχανικών σε ποσοστό που ξεπέρασε το 70%,  ολοκληρώθηκαν χθες βράδυ οι εκλογές στο τοπικό Τμήμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησής του.

Η ψηφοφορία διήρκεσε από τις 8 το πρωί έως τις 7 το βράδυ και διεξήχθη ομαλά και σε άριστο κλίμα, στα Γραφεία του Τμήματος, τα οποία είχαν διαμορφωθεί για μια φορά ακόμα, σε ένα μεγάλο εκλογικό κέντρο.

Τα αποτελέσματα εκδόθηκαν ηλεκτρονικά τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως άλλωστε είχε ανακοινωθεί εδώ και αρκετές ημέρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εφορευτικής Επιτροπής, την πρώτη θέση κατέλαβε ο συνδυασμός Προοδευτική Ενότητα Μηχανικών Κέρκυρας, με εκπρóσωπο τoν  νυν Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής κ. Νίκο Σπίγγο, που συγκέντρωσε ποσοστό  55%, περίπου  και καταλαμβάνει τις 14 από τις 25 έδρες της  Αντιπροσωπείας, έναντι 13 εδρών το 2006.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο συνδυασμός Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών Κέρκυρας με ποσοστό  20% και 5 έδρες στην Αντιπροσωπεία, την τρίτη θέση, ο Συνδυασμός Αριστερή Πρωτοβουλία,  με ποσοστό 14% και τρεις έδρες, την τέταρτη θέση η Πανεπιστημονική, με  6% και δυο έδρες, ενώ μία έδρα κατέλαβε και ο μεμονωμένος υποψήφιος, με ποσοστό 5%.

Ειδικότερα τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Ψήφισαν [για τα τοπικά όργανα] : 351
΄Έγκυρα: 343
Λευκά:  8

Έλαβαν:
  • Προοδευτική Ενότητα Μηχανικών Κέρκυρας: 188 ψήφους
  • Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών : 70 ψήφους
  • Αριστερή Πρωτοβουλία:  47 ψήφους
  • Πανεπιστημονική: 20 ψήφους
  • Μεμονωμένος υποψήφιος Αργυρός Σπυρίδων  18 ψήφους

Τις επόμενες ημέρες η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή,  που εδρεύει στην Αθήνα, θα εκδώσει τα επίσημα αποτελέσματα και θα ανακηρύξει τους εκλεγέντες. Αμέσως μετά θα συνέλθει σε ειδική συνεδρίαση η 25μελής Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Κέρκυρας, η οποία αφού πρώτα εκλέξει το Προεδρείο της, θα εκλέξει στη συνέχεια  το νέο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, τον Αντιπρόεδρο, το Γραμματέα και τα υπόλοιπα 6 μέλη της Διοίκησης για την προσεχή τριετία.

Με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου κ. Νίκος Σπίγγος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από τη θέση του προέδρου του Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ επιθυμώ να σας αναφέρω ότι θα  συνεχιστεί η αυτοτελής πορεία του προς όφελος της κοινωνίας και των Μηχανικών.
Θα ασχοληθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για τα σημαντικά προβλήματα των διπλωματούχων Μηχανικών χωρίς συμβιβασμούς και επιλεκτικές αντιμετωπίσεις.
Ως εκπρόσωπος της Προοδευτικής Ενότητας Μηχανικών θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που τίμησαν με την παρουσία τους το ψηφοδέλτιο μας.
Να συγχαρώ τους  εκλεγέντες όχι μόνο της δικής μας  παράταξης.
Η συνεργασία θα επιδιωχθεί με όλους στη βάση των κοινών στόχων που προανέφερα. Από την πλευρά μας θεωρώ επίσης ότι συμβάλαμε στη διατήρηση του υψηλού επιπέδου σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Επιθυμώ να ευχαριστήσω όλους τους φίλους που συμπαραστάθηκαν το τελευταίο διάστημα που χαρακτηρίστηκε από σημαντικά δύσκολες καταστάσεις.
Σημαντικό στοιχείο της μελλοντικής πορείας τουλάχιστον από την δική μου πλευρά θα είναι και πάλι, η προώθηση της ανανέωσης σε όλες της πτυχές της δράσης του ΤΕΕ σε πραγματική βάση και όχι με βερμπαλισμούς  χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΚ/ΤΕE

Βρείτε μας στο Facebook