Συμμετοχή ΤΚ/ΤΕΕ στην Πράξη "ΛΑΕΡΤΗΣ" που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. "Ιόνια Νησιά 2014-2020"

Εγγραφή στον Κατάλογο Πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Συμπληρώστε την αίτηση για την εγγραφή σας στον κατάλογο πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Εγγραφή

Mητρώο εθελοντών αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών

Συμπληρώστε την αίτηση στη φόρμα εγγραφής για το Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών.

Εγγραφή

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΚ/ΤΕΕ

Ο Κανονισμός της Βιβλιοθήκης του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ. 

Περισσότερα

Οικισμοί Ν. Κέρκυρας

Ψηφιοποίηση Πινακίδων

Εκλογές Μαΐου 2024

Κέρκυρα, 4 Απριλίου 2024

Αρ. πρωτ.: 443

ΠΡΟΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

            Πρόεδρο Δ.Σ. κ. Στ. Σακαρέτσιο

Κοιν.:   1. Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Κυρανάκη

            2. Βουλευτή Κέρκυρας κ.  Στ. Γκίκα

            3. Βουλευτή Κέρκυρας κ. Α. Αυλωνίτη

            4. Βουλευτή Κέρκυρας κ. Δ. Μπιάγκη

            5. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ι. Τρεπεκλή

            6. Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων κ. Στ. Πενηντάρχου- Πουλημένο

            7.Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας, κ. Γ. Μαχειμάρη

            8.Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας κ. Β. Χειμαριώτη

 

ΘΕΜΑ: Αίτημα παράτασης της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων Κτηματολογίου για την Π.Ε. Κέρκυρας

Σχετ.: Η με αρ. πρωτ.: 108/01.02.2024 επιστολή μας

Αξιότιμοι Κύριοι

Ως γνωστό η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας ξεκίνησε στις 13/11/2023 με ημερομηνία λήξης της προθεσμίας την 13η /02/2024, ενώ με απόφασή σας δόθηκε παράταση υποβολής των δηλώσεων έως στις 13/04/2024.

Επειδή ημερολογιακά πλησιάζουμε στην λήξη της προθεσμίας, δίχως  έως σήμερα να έχουν εκλείψει οι λόγοι, τους οποίους αναφέρουμε αναλυτικά στην προαναφερόμενη σχετική επιστολή και οι οποίοι θα έκαναν εφικτή την ολοκλήρωση της διαδικασίας, μέχρι την 13η Απριλίου 2024, εξ’ αυτού του λόγου ζητάμε παράταση ολοκλήρωσης, αρχικά, τουλάχιστον έως 31/12/2024.

Το γεγονός, δε, ότι για άλλες περιοχές της επικράτειας όπως τα Χανιά και το Ηράκλειο στην Κρήτη, η διαδικασία της Κτηματογράφησης ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια και δεν έχει ακόμη κλείσει, καθιστά την αιτηθείσα παράταση  εύλογη  και απολύτως αιτιολογημένη.   

Κύριο στόχο  θα πρέπει να αποτελέσει η ορθή και ποιοτική υλοποίηση του έργου της Κτηματογράφησης στο νησί, με δεδομένο τον πολυκερματισμό της γης και την πολυ-ιδιοκτησία που υπάρχει στα Ιόνια Νησιά και θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στην  επίτευξή του. 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

 

Γιάννης Κ. Μεταλληνός

Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Εκ μέρους της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων, Διεθνών & Ευρωπαϊκών Θεμάτων του ΤΕΕ, σας ενημερώνουμε για την επερχόμενη διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση με θέμα την αναδυόμενη ανάγκη για νέες δεξιότητες στον κατασκευαστικό κλάδο για την πράσινη ενεργειακή μετάβαση και τις ΑΠΕ. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου BUSREGROUP, υλοποιούμενου από κοινοπραξία με συμμετοχή του ΤΕΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με την κ. Ιωάννα Σαραντοπούλου στο τηλ. 210 3291351 ή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Το Περιφερειακό μας Τμήμα, μετά τη λήψη σχετικής απόφασης από την Διοικούσα Επιτροπή, με βάση τη σημαντικότητα των θεμάτων Ασφαλείας στα Τεχνικά Έργα, προτίθεται να διενεργήσει, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας  (ΕΛ.ΙΝΥ.Α.Ε.), πρόγραμμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας με θέμα « Υ& Α της Εργασίας σε Τεχνικά Έργα», το προσεχές διάστημα.

Το ενδοεπιχειρησιακό πρόγραμμα έχει διάρκεια 8 εκπαιδευτικών ωρών και δύναται να υλοποιηθεί είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά, με εισηγητές που είναι ενταγμένοι στο μητρώο εκπαιδευτών της ΕΛ.ΙΝΥ.Α.Ε. και με εκτεταμένη εμπειρία στο θεματολόγιο εκπαίδευσης, ενώ το κόστος συμμετοχής θα το καλύψει το Περιφερειακό μας Τμήμα.  

Στο πλαίσιο αυτό, με δεδομένο ότι το πρόγραμμα έχει μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων 20 άτομα και προκειμένου να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τον αριθμό τμημάτων που θα δημιουργηθούν, παρακαλούμε, εάν ενδιαφέρεστε,  δηλώστε συμμετοχή στη Γραμματεία του Π. Τμήματος, είτε τηλεφωνικά στο 26610 30058 είτε μέσω ηλεκτρονικoύ ταχυδρομείου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., μέχρι την Παρασκευή 30/03/2024.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΚ/ΤΕΕ

Βρείτε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο twitter
Λάβετε ειδοποιήσεις RSS