Συμμετοχή ΤΚ/ΤΕΕ στην Πράξη "ΛΑΕΡΤΗΣ" που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. "Ιόνια Νησιά 2014-2020"

Εγγραφή στον Κατάλογο Πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Συμπληρώστε την αίτηση για την εγγραφή σας στον κατάλογο πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Εγγραφή

Mητρώο εθελοντών αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών

Συμπληρώστε την αίτηση στη φόρμα εγγραφής για το Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών.

Εγγραφή

Εγγραφή στα Σ.Υ.Π.Ο.Θ.Α. και Σ.Α.

Συμπληρώστε την αίτηση για την εγγραφή σας στα Συμβούλια Πολεοδομικών θεμάτων & Αμφισβητήσεων – ΣΥΠΟΘΑ και Συμβούλια Αρχιτεκτονικής - ΣΑ

Περισσότερα

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Το Ωδείο Κέρκυρας σε συνεργασία με το τοπικό τμήμα AHEPA, Corcyra HJ - 34, διοργανώνει συναυλία στις 22 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Κυριακή και ώρα 8:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας. 

Σκοπός της συναυλίας είναι η συλλογή τροφίμων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητρόπολης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων. 

*Δείτε το συνημμένο έγγραφο για ενημέρωσή σας.

 

Συνάδελφοι,

η Δ.Ε. του ΤΚ/ΤΕΕ προκειμένου να υπάρχει κοινή αντιμετώπιση του συχνού φαινομένου της, κατ’ απαίτηση των υπαλλήλων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, επέκτασης των εκσκαφικών εργασιών εκτός του διαγράμματος εκσκαφών που υποβάλλεται από τον μελετητή, σας ενημερώνει, ώστε με τη σειρά σας να πληροφορείτε τον κύριο κάθε έργου για τα δικαιώματά του όπως αυτά προβλέπονται από τον αρχαιολογικό νόμο Ν.3028 ΦΕΚ 153Α / 28.6.2002 με τις αλλαγές που έγιναν με το Ν.4598/2019.

* Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο προς ενημέρωση σας.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Κατά τη διάρκεια της θητείας 2017-2019, η οποία ολοκληρώνεται με τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, η Διοικούσα Επιτροπή του Π. Τμήματος πήρε θέση και έκανε παρεμβάσεις σε πλήθος σημαντικών ζητημάτων σχετικών με τους μηχανικούς, με τις υπηρεσίες, με την ανάπτυξη και με τα τοπικά προβλήματα. Τοποθετήθηκε, όμως, και σε ευρύτερα υπερτοπικά θέματα θεσμικού, κοινωνικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Το ΤΚ/ΤΕΕ με συνέπεια, πρότεινε λύσεις ασκώντας το ρόλο του διατυπώνοντας τεκμηριωμένες, πλήρεις, αντικειμενικές και ρηξικέλευθες θέσεις. Στόχευσε στην προάσπιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των συναδέλφων, στη συστηματική ενημέρωση των μελών του, ανέδειξε το ρόλο του μηχανικού στην κοινωνία, ενώ ενισχύθηκε η εξωστρέφεια του Π. Τμήματος.

Ήδη εξελίσσεται η υλοποίηση του υποέργου που ανέλαβε το ΤΚ/ΤΕΕ στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Λαέρτης», προϋπολογισμού 100.000 € για το Π. Τμήμα.

Ακόμα και σήμερα, με τη γενική εικόνα της χώρας σχετικά βελτιωμένη, τα προβλήματα των μηχανικών είναι ιδιαίτερα οξυμένα. Ασφαλιστικό, φορολογικό, πολυνομία και κακονομία, εχθρική κρατική λειτουργία, γραφειοκρατία, είναι μερικά από τα πεδία αναμέτρησης και μάλιστα με άνισους όρους για τους μηχανικούς.

Σε αυτό το περιβάλλον η Διοίκηση και τα Όργανα του Π. Τμήματος εργάστηκαν υλοποιώντας τις δράσεις και τους στόχους που τέθηκαν από τα όργανα του Π. Τμήματος, αλλά και από τις προκλήσεις της καθημερινότητας.

Ο απολογισμός των πεπραγμένων μιας θητείας που ολοκληρώνεται, είναι υποχρέωση κάθε αιρετής διοίκησης. Ιδιαίτερα ενός επιστημονικού φορέα έναντι των μελών του. Στο πλαίσιο αυτό, ακολουθεί συνοπτική αναφορά στη δράση του Π. Τμήματος για το διάστημα 2017-2019.

Ο απολογισμός που ακολουθεί, είναι η σύμπτυξη όσων ήδη έχουν αναφερθεί  στις τακτικές τριμηνιαίες ενημερώσεις των συναδέλφων, μέσω newsletter, για τις αποφάσεις και δράσεις του Π. Τμήματος.

Όλα όσα έγιναν και αναφέρονται στη συνέχεια, είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς πολλών συναδέλφων, όχι μόνο των εκλεγμένων στα Όργανα Διοίκησης του ΤΕΕ. Οφείλω, λοιπόν, να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους αυτούς τους Μηχανικούς για τη συνεισφορά τους και τη συμμετοχή τους στην κοινή προσπάθεια.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Νίκος Τρίαντος

Πρόεδρος Δ.Ε. ΤΚ/ΤΕΕ

Attachments:
Download this file (apologismos de_2017-2019.pdf)apologismos de_2017-2019.pdf1460 kB

Το ΤΕΕ, ενσωματώνοντας την αποκτηθείσα εμπειρία που αποκομίστηκε μετά από περίπου ένα έτος λειτουργίας του συστήματος Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών «e-Άδειες» και, πρωτίστως, τις αρχικές παρατηρήσεις των χρηστών (Υπαλλήλων Υ.Δομ. και Μηχανικών), προέβει σε αναβάθμιση του λογισμικού προκειμένου να προσφέρει τα εξής:

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 11/10/2019

Σε περίπτωση που υπάρχει αδυναμία στο ανέβασμα εγγράφων ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Αποσυνδεθείτε από το e-Άδειες (log out).
  2. Διαγράψτε το ιστορικό στο browser για χρονικό εύρος τουλάχιστον μήνα.
  3. Επανασυνδεθείτε στο e-adeies μέσω του site του ΤΕΕ (https://web.tee.gr/) από το πορτοκαλί εικονίδιο του e-Άδειες και όχι από σελιδοδείκτες ή συντομεύσεις.
Βρείτε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο twitter
Λάβετε ειδοποιήσεις RSS