Συμμετοχή ΤΚ/ΤΕΕ στην Πράξη "ΛΑΕΡΤΗΣ" που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. "Ιόνια Νησιά 2014-2020"

Εγγραφή στον Κατάλογο Πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Συμπληρώστε την αίτηση για την εγγραφή σας στον κατάλογο πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Εγγραφή

Mητρώο εθελοντών αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών

Συμπληρώστε την αίτηση στη φόρμα εγγραφής για το Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών.

Εγγραφή

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΚ/ΤΕΕ

Ο Κανονισμός της Βιβλιοθήκης του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ. 

Περισσότερα

Οικισμοί Ν. Κέρκυρας

Ψηφιοποίηση Πινακίδων

Εκλογές Μαΐου 2024

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε το Π. Τμήμα Κέρκυρας του ΤΕΕ προς τον νεοκλεγέντα Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητή κ. Ανδρέα Φλώρο, τονίζοντας ότι αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή η εκλογή μέλους ΤΕΕ στο υψηλό αυτό αξίωμα.

Εξέφρασε δε την προσδοκία, στη διάρκεια της θητείας του Πρύτανη να δοθεί η ευκαιρία πολυεπίπεδης συνεργασίας στο πλαίσιο ανάδειξης της επιστημονικής έρευνας και τεχνογνωσίας σε θέματα μείζονα, προς όφελος της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και των μελών του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Εκδήλωση ΤΕΕ – Π. Τμήματος Κέρκυρας.
Βράβευση επιτυχόντων στα Πολυτεχνεία και τις Πολυτεχνικές Σχολές της Χώρας, έτους 2019

Την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αναγνωστικής Εταιρίας Κέρκυρας, το Περιφερειακό Τμήμα Κέρκυρα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας η Διοίκηση του Π. Τμήματος συνεχάρη δημόσια τους νέους φοιτητές και φοιτήτριες, σαράντα δύο (42) στον αριθμό, που εισήχθησαν στα Πολυτεχνεία και Πολυτεχνεία και τις Πολυτεχνικές Σχολές της Χώρας, από τα Λύκεια της Π.Ε Κέρκυρας κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις του 2019.

Περισσότερα...

Εκλογή νέας Διοίκησης

στο Τεχνικό Επιμελητήριο Κέρκυρας

 

Με την εκλογή του Γιάννη Μεταλληνού ως Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής, ολοκληρώθηκαν προχθές βράδυ σε ειδική συνεδρίαση της 25μελούς Αντιπροσωπείας, οι εκλογικές διαδικασίες του Π. Τμήματος Κέρκυρας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Η Αντιπροσωπεία, εξέλεξε αρχικά το Προεδρείο της και στη συνέχεια τη νέα Διοίκηση του Π. Τμήματος, για την τετραετία 2019 – 2023.

Περισσότερα...

Το Π. Τμήμα Κέρκυρας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου συνδιοργάνωσαν εκδήλωση τιμητικά αφιερωμένη στην Μελίνα Σπίγγου - Πολυλά, Πτυχιούχο του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος « Εφαρμοσμένη Γεωγραφία και Διαχείριση του Χώρου », του Τμήματος Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε από τον πατέρα της Μελίνας, η επιστημονική εργασία της με τίτλο «Επιπτώσεις από ενδεχόμενη πετρελαιοκηλίδα  στη δυτική ακτογραμμή της Κέρκυρας».  

Περισσότερα...

Ενημερωτική Εκδήλωση

 «Εφαρμογή του Ν. 4495/2017 – Έλεγχος και Προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος»

 

Το Περιφερειακό Τμήμα  Κέρκυρας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, με αφορμή αρκετά ερωτήματα σχετικά με την εφαρμογή του Ν. 4495/2017 «Έλεγχος και Προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος» αλλά και ενόψει των τροπολογιών που αναμένεται να ψηφισθούν στην Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, θα πραγματοποιήσει ενημερωτική εκδήλωση.

Η εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, από τις 17.30 έως 21.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κέρκυρας (Αριστοτέλους 2, Άνω Πλατεία).

Περισσότερα...

Οι νόμοι 4278/2014 (ΦΕΚ Α΄157) περί κατάργησης κατωτέρων ορίων και 4281/2014 (ΦΕΚ Α΄160- πολυνομοσχέδιο) περί κανόνων σύναψης δημοσίων συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών διαμόρφωσαν σήμερα την κατάσταση συμμετοχής σε διαγωνισμούς ως εξής:

1)Σχετικά με το Ν 4278/2014 τα κατώτατα όρια έχουν ήδη καταργηθεί από 04.08.2014. Συνεπώς εφεξής σε όλες τις διαδικασίες ανάθεσης δημοσίων έργων τα μέλη μας μπορούν να συμμετέχουν ανεξαρτήτως καλούμενων τάξεων (κατώτατων ορίων) και ανεξαρτήτως από τις προβλέψεις των οικείων διακηρύξεων (πρότυπα τεύχη) (σχετ. ΕΓΚ 13/2014 του ΥΠΥΜΕΔΙ)

2) Σχετικά με το Ν. 4281/2014, που θεσπίζει κανόνες σύναψης δημοσίων συμβάσεων έργων , προμηθειών και υπηρεσιών, επισημαίνουμε ότι άμεσα ισχύει το άρθρο 157. Η ισχύς του άρθρου 157, με τίτλο «Εγγυήσεις» αρχίζει από της δημοσιεύσεως του Νόμου στο ΦΕΚ, ήτοι από την 8η Αυγούστου 2014. Έτσι σύμφωνα με την περ. β΄της παρ. 1 του άρθρου αυτού προσδιορίζεται το ύψος της εγγύησης καλής εκτέλεσης σε ποσοστό έως 5% επί της αξίας της σύμβασης, χωρίς το ΦΠΑ. Αυτή την εγγύηση θα προσκομίζουν πλέον οι ανάδοχοι στις αναθέτουσες αρχές.

Σε σχέση με το προϊσχύον καθεστώς συνεπάγεται ολοσχερής κατάργηση των πρόσθετων εγγυήσεων καθώς και κατάργηση της δυνατότητας, σε περιπτώσεις ειδικών ή σημαντικών έργων ή όταν ο χρόνος εκτέλεσης του έργου έχει ιδιαίτερη σημασία, ορισμού μεγαλύτερου ποσοστού εγγύησης μέχρι το 10 % του προϋπολογισμού της υπηρεσίας. Επίσης το ποσοστό 5% της εγγύησης είναι σαφές ότι προσδιορίζεται πλέον επί του ποσού της σύμβασης και όχι επί του προϋπολογισμού της υπηρεσίας.

Περισσότερα...
Βρείτε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο twitter
Λάβετε ειδοποιήσεις RSS