Συμμετοχή ΤΚ/ΤΕΕ στην Πράξη "ΛΑΕΡΤΗΣ" που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. "Ιόνια Νησιά 2014-2020"

Εγγραφή στον Κατάλογο Πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Συμπληρώστε την αίτηση για την εγγραφή σας στον κατάλογο πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Εγγραφή

Mητρώο εθελοντών αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών

Συμπληρώστε την αίτηση στη φόρμα εγγραφής για το Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών.

Εγγραφή

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΚ/ΤΕΕ

Ο Κανονισμός της Βιβλιοθήκης του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ. 

Περισσότερα

Οικισμοί Ν. Κέρκυρας

Ψηφιοποίηση Πινακίδων

Εκλογές Μαΐου 2024

Κατόπιν της εκδήλωσης πανδημίας εκ του κορωνοϊού COVID-19, των σχετικών οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και της έκδοσης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 42/2020) με θέμα, «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού», το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας παραμένοντας δίπλα στους μηχανικούς μέλη του και στην κοινωνία, ανακοινώνει τα πρώτα βασικά και έκτακτα μέτρα για την προστασία και αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

  1. Το ΤΕΕ καλεί όλους τους διπλωματούχους μηχανικούς, τις τεχνικές εταιρείες και το σύνολο του τεχνικού κόσμου της χώρας να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Περισσότερα για τις συγκεκριμένες και εγκεκριμένες κάθε ώρα οδηγίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/ και στην τηλεφωνική γραμμή 1135.
  2. Το ΤΕΕ έχει λάβει ήδη αναγκαία μέτρα προστασίας και αποφυγής διασποράς του νέου κορωνοϊού στα γραφεία του σύμφωνα με τη νομοθεσία.
  3. Το ΤΕΕ έχει αναβάλει ή ακυρώσει όλες τις εκδηλώσεις που διοργάνωνε το ίδιο αλλά και αυτές που φιλοξενούσε, σύμφωνα με τη νομοθεσία, ακόμη και πριν τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση
  4. Προκειμένου να συνεχιστεί κατά το δυνατόν απρόσκοπτα η επαγγελματική και επιστημονική δραστηριότητα των Ελλήνων Μηχανικών κατά τη διάρκεια της κρίσης της παγκόσμιας πανδημίας, καλεί όλα τα μέλη του και τους χρήστες των υπηρεσιών του να χρησιμοποιούν όλα τα ηλεκτρονικά εργαλεία που παρέχονται από το ΤΕΕ, το mytee, της ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΤΕΕ και την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου.
  5. Το ΤΕΕ προτείνει και ενθαρρύνει τα μέλη του και κάθε ενδιαφερόμενο να εξυπηρετούνται για τις άμεσης ανάγκης υποθέσεις τους εξ αποστάσεως, κατόπιν ηλεκτρονικής επικοινωνίας με τις υπηρεσίες του ΤΕΕ. Τα στοιχεία ηλεκτρονικής επικοινωνίας των κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών του ΤΕΕ μπορείτε να τα βρείτε στην ενότητα «Επικοινωνία» του κεντρικού μενού της κεντρικής ιστοσελίδας του ΤΕΕ.

Επιπλέον και μέχρι νεότερων ανακοινώσεων, θα ισχύουν τα εξής:

Από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 και έως την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης σχετικά με τον κορωνοϊόCOVID-19 και για την προστασία των Μελών του ΤΕΕ, οι ακόλουθες υπηρεσίες υποστήριξης θα εξυπηρετούνται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά, χωρίς φυσική παρουσία::

  • Τα θέματα ιδιωτικών έργων και μελετών (ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ)

(e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

  • Τα θέματα εξοικονόμησης ενέργειας (HELP-DESK ΚΕΝΑΚ)

(e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

  • Τα θέματα φοροτεχνικής υποστήριξης

(e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

  • Τα θέματα νομικής υποστήριξης

(e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

δηλαδή θα εξυπηρετούνται αποκλειστικά μέσω των ανωτέρω email διευθύνσεων.

 

8 βασικές οδηγίες

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, εξέδωσαν 8 βασικές οδηγίες.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα για τη λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό COVID-19, τα ηλικιωμένα άτομα καθώς και άτομα οποιασδήποτε ηλικίας με χρόνια υποκείμενα νοσήματα (π.χ. χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, κακοήθειες κτλ), ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για εμφάνιση σοβαρής νόσου και επιπλοκών.

Κατά συνέπεια για αυτές τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού κρίνεται ιδιαίτερα αναγκαία η συστηματική εφαρμογή όλων των μέτρων για την πρόληψη της μετάδοσης και διασποράς του νέου κορωνοϊού, με έμφαση στα ακόλουθα:

  • Να αποφεύγουν επαφές με άτομα με συμπτωματολογία λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος
  • Να αποφεύγουν όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια, ιδιαίτερα σε περιοχές ή χώρες με επιβεβαιωμένη μετάδοση του ιού στην κοινότητα
  • Να εφαρμόζουν την υγιεινή των χεριών και να αποφεύγουν την επαφή των χεριών με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα)
  • Να συμμορφώνονται στη χρόνια φαρμακευτική αγωγή που ενδεχομένως λαμβάνουν και στις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών
  • Να αποφεύγουν χώρους συγχρωτισμού, κοινωνικών συναναστροφών μαζικού χαρακτήρα και εκδηλώσεων
  • Να επικοινωνούν άμεσα με τον θεράποντα ιατρό σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος και να επιμένουν σε ιατρική αξιολόγηση
  • Να αποφεύγουν επισκέψεις σε νοσηλευόμενους ασθενείς
  • Να αποφεύγουν επισκέψεις σε χώρους υπηρεσιών υγείας χωρίς σοβαρό λόγο

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο 1135


Βρείτε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο twitter
Λάβετε ειδοποιήσεις RSS