Συμμετοχή ΤΚ/ΤΕΕ στην Πράξη "ΛΑΕΡΤΗΣ" που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. "Ιόνια Νησιά 2014-2020"

Εγγραφή στον Κατάλογο Πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Συμπληρώστε την αίτηση για την εγγραφή σας στον κατάλογο πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Εγγραφή

Mητρώο εθελοντών αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών

Συμπληρώστε την αίτηση στη φόρμα εγγραφής για το Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών.

Εγγραφή

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΚ/ΤΕΕ

Ο Κανονισμός της Βιβλιοθήκης του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ. 

Περισσότερα

Οικισμοί Ν. Κέρκυρας

Ψηφιοποίηση Πινακίδων

Εκλογές Μαΐου 2024

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Κατά τη διάρκεια της θητείας 2017-2019, η οποία ολοκληρώνεται με τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, η Διοικούσα Επιτροπή του Π. Τμήματος πήρε θέση και έκανε παρεμβάσεις σε πλήθος σημαντικών ζητημάτων σχετικών με τους μηχανικούς, με τις υπηρεσίες, με την ανάπτυξη και με τα τοπικά προβλήματα. Τοποθετήθηκε, όμως, και σε ευρύτερα υπερτοπικά θέματα θεσμικού, κοινωνικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Το ΤΚ/ΤΕΕ με συνέπεια, πρότεινε λύσεις ασκώντας το ρόλο του διατυπώνοντας τεκμηριωμένες, πλήρεις, αντικειμενικές και ρηξικέλευθες θέσεις. Στόχευσε στην προάσπιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των συναδέλφων, στη συστηματική ενημέρωση των μελών του, ανέδειξε το ρόλο του μηχανικού στην κοινωνία, ενώ ενισχύθηκε η εξωστρέφεια του Π. Τμήματος.

Ήδη εξελίσσεται η υλοποίηση του υποέργου που ανέλαβε το ΤΚ/ΤΕΕ στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Λαέρτης», προϋπολογισμού 100.000 € για το Π. Τμήμα.

Ακόμα και σήμερα, με τη γενική εικόνα της χώρας σχετικά βελτιωμένη, τα προβλήματα των μηχανικών είναι ιδιαίτερα οξυμένα. Ασφαλιστικό, φορολογικό, πολυνομία και κακονομία, εχθρική κρατική λειτουργία, γραφειοκρατία, είναι μερικά από τα πεδία αναμέτρησης και μάλιστα με άνισους όρους για τους μηχανικούς.

Σε αυτό το περιβάλλον η Διοίκηση και τα Όργανα του Π. Τμήματος εργάστηκαν υλοποιώντας τις δράσεις και τους στόχους που τέθηκαν από τα όργανα του Π. Τμήματος, αλλά και από τις προκλήσεις της καθημερινότητας.

Ο απολογισμός των πεπραγμένων μιας θητείας που ολοκληρώνεται, είναι υποχρέωση κάθε αιρετής διοίκησης. Ιδιαίτερα ενός επιστημονικού φορέα έναντι των μελών του. Στο πλαίσιο αυτό, ακολουθεί συνοπτική αναφορά στη δράση του Π. Τμήματος για το διάστημα 2017-2019.

Ο απολογισμός που ακολουθεί, είναι η σύμπτυξη όσων ήδη έχουν αναφερθεί  στις τακτικές τριμηνιαίες ενημερώσεις των συναδέλφων, μέσω newsletter, για τις αποφάσεις και δράσεις του Π. Τμήματος.

Όλα όσα έγιναν και αναφέρονται στη συνέχεια, είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς πολλών συναδέλφων, όχι μόνο των εκλεγμένων στα Όργανα Διοίκησης του ΤΕΕ. Οφείλω, λοιπόν, να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους αυτούς τους Μηχανικούς για τη συνεισφορά τους και τη συμμετοχή τους στην κοινή προσπάθεια.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Νίκος Τρίαντος

Πρόεδρος Δ.Ε. ΤΚ/ΤΕΕ

Attachments:
Download this file (apologismos de_2017-2019.pdf)apologismos de_2017-2019.pdf1460 kB

Βρείτε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο twitter
Λάβετε ειδοποιήσεις RSS