Συμμετοχή ΤΚ/ΤΕΕ στην Πράξη "ΛΑΕΡΤΗΣ" που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. "Ιόνια Νησιά 2014-2020"

Εγγραφή στον Κατάλογο Πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Συμπληρώστε την αίτηση για την εγγραφή σας στον κατάλογο πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Εγγραφή

Mητρώο εθελοντών αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών

Συμπληρώστε την αίτηση στη φόρμα εγγραφής για το Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών.

Εγγραφή

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΚ/ΤΕΕ

Ο Κανονισμός της Βιβλιοθήκης του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ. 

Περισσότερα

Οικισμοί Ν. Κέρκυρας

Ψηφιοποίηση Πινακίδων

Εκλογές Μαΐου 2024

Συνάδελφοι

Σε καθιερωμένη ετήσια βάση το Πρωτοδικείο Κέρκυρας και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας, ζητούν από το Περιφερειακό Τμήμα την αποστολή καταστάσεων μελών, ανά ειδικότητα, προκειμένου να συντάξουν τον ετήσιο κατάλογο Πραγματογνωμόνων Δικαστηρίων από όπου με δικαστική απόφαση ορίζονται οι δικαστικοί πραγματογνώμονες.

Το Περιφερειακό Τμήμα αποστέλλει καταστάσεις με τα ενεργά μέλη του  κατηγοριοποιημένα στις βασικές ειδικότητες.

 Επειδή τα διαδικαστικά θέματα από τον ορισμό του πραγματογνώμονα από το Δικαστήριο έως την ολοκλήρωση της έκθεσης τεχνικής πραγματογνωμοσύνης και την καταβολή της αμοιβής τους είναι σύνθετα και διαφοροποιούνται από τις διαδικασίες που τηρεί το ΤΕΕ, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για τη διαδικασία και με δεδομένη την ισχύ του Γενικού Κανονισμού  Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων GDPR, να δηλώσετε αν επιθυμείτε να συμπεριληφθείτε στον κατάλογο δικαστικών πραγματογνωμόνων.

 Όσον αφορά στη διαδικασία για τον ορισμό του πραγματογνώμονα με δικαστική απόφαση, όπως απεστάλη ενημερωτικό σημείωμα από το Ειρηνοδικείο Κέρκυρας, ισχύουν τα εξής:

  • Ο πραγματογνώμονας που ορίζεται με δικαστική απόφαση, αφού κληθεί από τη δικαστική υπηρεσία, οφείλει να εμφανιστεί και να παραλάβει τον ορισμό του σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το οποίο ορίζεται στο διατακτικό της απόφασης.
  • Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του διορισμού του, η απόφαση θα τοιχοκολλείται στη διεύθυνση που αναγράφεται στον κατάλογο πραγματογνωμόνων, θα ισχύει η προθεσμία που αναφέρεται στο διατακτικό της απόφασης με όλες τις προβλεπόμενες συνέπειες.
  • Μετά τη γνωστοποίηση του διορισμού μέσω της δικαστικής απόφασης
  • , ο πραγματογνώμονας δικαιούται εφόσον δεν επιθυμεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του εκ του διορισμού του, να καταθέσει αίτηση αντικατάστασης του ενώπιον της γραμματείας του δικαστηρίου που εξέδωσε την απόφαση.
  • Στην αίτηση θα πρέπει να αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους ζητά αντικατάσταση, να αναγράφει την ακριβή διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας, προκειμένου να ενημερωθεί από τη γραμματεία για την ακριβή ημέρα και ώρα όπου θα κριθεί η αίτηση αντικατάστασης του, ώστε εφόσον το επιθυμεί να προσέλθει και να υποστηρίξει την αυτή αίτησή του.
  • Η αμοιβή του πραγματογνώμονα καθορίζεται με βάση το άρθρο 102 του Π.Δ. 696/1974, και πρέπει να διασφαλίζεται από ποιόν διάδικο θα καταβληθεί και σε κάθε περίπτωση να εξασφαλίζεται πριν την κατάθεση της δικαστικής πραγματογνωμοσύνης.

Τέλος, όσοι συνάδελφοι επιθυμείτε να περιληφθείτε στις καταστάσεις που θα συνταχθούν, θα πρέπει να συμπληρώσετε τη συνημμένη σχετική αίτηση και να την καταθέσετε στο Περιφερειακό Τμήμα είτε να την αποστείλετε ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., έως τις 30/04/2019.


Βρείτε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο twitter
Λάβετε ειδοποιήσεις RSS