Συμμετοχή ΤΚ/ΤΕΕ στην Πράξη "ΛΑΕΡΤΗΣ" που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. "Ιόνια Νησιά 2014-2020"

Εγγραφή στον Κατάλογο Πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Συμπληρώστε την αίτηση για την εγγραφή σας στον κατάλογο πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Εγγραφή

Mητρώο εθελοντών αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών

Συμπληρώστε την αίτηση στη φόρμα εγγραφής για το Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών.

Εγγραφή

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΚ/ΤΕΕ

Ο Κανονισμός της Βιβλιοθήκης του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ. 

Περισσότερα

Οικισμοί Ν. Κέρκυρας

Ψηφιοποίηση Πινακίδων

Εκλογές Μαΐου 2024

Κέρκυρα, 22 Νοεμβρίου 2016

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τεχνικό Επιμελητήριο:

Μεγάλη η συμμετοχή των μηχανικών στις εκλογές του Τ.Ε.Ε. στην Κέρκυρα

Με τη συμμετοχή των μηχανικών σε ποσοστό που ξεπέρασε το 70%,  ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εκλογές στο τοπικό Τμήμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησής του.

Η ψηφοφορία διήρκεσε από τις 8 το πρωί έως τις 7 το βράδυ και διεξήχθη ομαλά και σε άριστο κλίμα, στα Γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος, τα οποία είχαν διαμορφωθεί για μια φορά ακόμα, σε ένα μεγάλο, άρτια οργανωμένο,  εκλογικό κέντρο.

Τα αποτελέσματα εκδόθηκαν και πάλι ηλεκτρονικά τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως άλλωστε είχε ανακοινωθεί εδώ και αρκετές ημέρες. Ηλεκτρονικά, δε, έγινε η διαχείριση των ψηφοφόρων (έλεγχος στοιχείων, εντοπιότητα, πίνακες  ψηφισάντων), αποκλείοντας οποιαδήποτε αστοχία.      

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εφορευτικής Επιτροπής, την πρώτη θέση κατέλαβε ο συνδυασμός Προοδευτική Ενότητα Μηχανικών Κέρκυρας, με εκπρόσωπο τον  κ. Νίκο Τρίαντο,  που συγκέντρωσε ποσοστό  43,92%  και καταλαμβάνει τις 11 από τις 25 έδρες της  Αντιπροσωπείας.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο συνδυασμός Δημοκράτες Κερκυραίοι Μηχανικοί με εκπρόσωπο τον κ. Θανάση Μακρή,  ποσοστό 27,00% και 7 έδρες, την τρίτη θέση ο συνδυασμός Ενότητα για την Ανατροπή, με εκπρόσωπο τον κ. Γιώργο Βούλγαρη, ποσοστό 12,76% και 3 έδρες στην Αντιπροσωπεία, την τέταρτη θέση οι Δυναμικοί Αδέσμευτοι Μηχανικοί με εκπρόσωπο τον κ. Παναγιώτη Μπολοβίνο, ποσοστό 10,68% και 3 έδρες, ενώ 1 έδρα κατέλαβε η Δημοκρατική Πανεπιστημονική  Κίνηση Μηχανικών με ποσοστό 5,64% και εκπρόσωπο την κα. Ε. Μαρκάτη.

Ειδικότερα τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Ψήφισαν [για τα τοπικά όργανα] : 349

Έγκυρα: 337

Λευκά:  2

Άκυρα: 10

Έλαβαν:

  • Δημοκράτες Κερκυραίοι Μηχανικοί : 91 ψήφους
  • Δυναμικοί Αδέσμευτοι Μηχανικοί : 36 ψήφους
  • Ενότητα για την Ανατροπή: 43 ψήφους
  • Πανεπιστημονική: 19 ψήφους
  • Προοδευτική Ενότητα Μηχανικών Κέρκυρας: 148 ψήφους

 

Το επόμενο διάστημα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή,  που εδρεύει στην Αθήνα, θα εκδώσει τα επίσημα αποτελέσματα και θα ανακηρύξει τους εκλεγέντες. Στη συνέχεια θα συνέλθει σε ειδική συνεδρίαση η 25μελής Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Κέρκυρας, η οποία αφού πρώτα εκλέξει το τριμελές Προεδρείο της, θα εκλέξει το νέο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, τον Αντιπρόεδρο, το Γραμματέα και τα υπόλοιπα 6 μέλη της Διοίκησης για την προσεχή τριετία.

 

Οι εκλογές πανελλαδικά

Οι συνδυασμοί και οι μεμονωμένοι υποψήφιοι για την Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τ.Ε.Ε. ήταν 23.

Σύνολο ψηφισάντων: 32.978.  Έγκυρα: 31.046, Άκυρα: 824, Λευκά: 1108 

Η ΔΚΜ - Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών αναδείχθηκε από την κάλπη πρώτη δύναμη σε πανελλαδικό επίπεδο με 27,90%, με δεύτερη την Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών με 13,38% και τρίτη τη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών - Οικολόγοι Μηχανικοί – Συνεργαζόμενοι με 7,31%. Την πρώτη πεντάδα στην εκλογική προτίμηση των μηχανικών συμπληρώνουν η Ανασυγκρότηση Μηχανικών – ΤΕΕ από την Αρχή με 6,53% και η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών με ποσοστό 6,09%

Η εκλογική διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά, ενώ χάρη στο σύστημα ηλεκτρονικής «ανάγνωσης» των ψηφοδελτίων που λειτούργησε και εφέτος, τα αποτελέσματα, σε επίπεδο επικράτειας και κατά περιφέρεια, σε ότι αφορά την κεντρική Αντιπροσωπεία, είχαν ολοκληρωθεί λίγο μετά τη μια τη νύχτα.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΚ/ΤΕΕ


Βρείτε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο twitter
Λάβετε ειδοποιήσεις RSS