Συμμετοχή ΤΚ/ΤΕΕ στην Πράξη "ΛΑΕΡΤΗΣ" που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. "Ιόνια Νησιά 2014-2020"

Εγγραφή στον Κατάλογο Πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Συμπληρώστε την αίτηση για την εγγραφή σας στον κατάλογο πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Εγγραφή

Mητρώο εθελοντών αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών

Συμπληρώστε την αίτηση στη φόρμα εγγραφής για το Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών.

Εγγραφή

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΚ/ΤΕΕ

Ο Κανονισμός της Βιβλιοθήκης του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ. 

Περισσότερα

Οικισμοί Ν. Κέρκυρας

Ψηφιοποίηση Πινακίδων

Εκλογές Μαΐου 2024

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 07/11/2018 – 10.00 – 13.00

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Η Επιτροπή Αιμοδοσίας της (δικής μας) Τράπεζας Αίματος και η Διοικούσα Επιτροπή, σας καλούμε να λάβετε μέρος στην ένατη κατά σειρά οργανωμένη αιμοδοσία, που θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία του Π. Τμήματος, Λεωφ. Αλεξάνδρας 13, 4ος όροφος, την  Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, από 10.00 έως 13.00, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Από τις οχτώ πρώτες αιμοληψίες, που οργανώσαμε, συγκεντρώθηκε ικανός αριθμός φιαλών, μέρος των οποίων ήδη διατέθηκε για την κάλυψη αναγκών συναδέλφων και μελών των οικογενειών τους και κατά συνέπεια θα πρέπει να συμπληρωθούν και με τη δική τους φροντίδα και συμμετοχή.

Για τους νέους κυρίως συναδέλφους, που θα λάβουν για πρώτη φορά την επιστολή, κάνουμε γνωστό πως το Περιφερειακό μας Τμήμα ίδρυσε το 2011 Τράπεζα Αίματος με το όνομα «Σχεράνι» (Σχερία + ρανίδα = σταγόνα), με σκοπό:

  • Τη δημιουργία διαρκούς παρακαταθήκης αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών των μελών της.
  • Την παροχή βοήθειας και τη συμπαράσταση για την εξεύρεση αίματος στις έκτακτες ανάγκες των μελών, όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο απόθεμα στην Τράπεζα.
  • Την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς αίματος στο συλλογικό χώρο και το κοινωνικό περιβάλλον των μελών του ΤΚ/ΤΕΕ.

Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της, που εγκρίθηκε από την Αντιπροσωπεία του Π.  Τμήματος, μέλη της Τράπεζας Αίματος μπορεί να γίνουν οι διπλωματούχοι μηχανικοί του Νομού, τα συγγενικά τους πρόσωπα, οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία αλλά και τρίτοι.

Η ίδρυση Τράπεζας Αίματος στο χώρο μας είναι μια κορυφαία πρωτοβουλία, την οποία πρέπει να στηρίξουμε, συμμετέχοντας ενεργά, τόσο στις οργανωμένες ή μη αιμοδοσίες, όσο και στη διάδοσή της.

Το αίμα είναι αγαθό που το έχουμε όλοι.

  • Όλοι το χρειαζόμαστε.
  • Αλλά ούτε πουλιέται, ούτε αγοράζεται.

Η συμμετοχή στην αιμοδοσία είναι μια ασφαλής διαδικασία, χωρίς επιπλοκές στην οποία μπορούν να λάβουν μέρος όλοι, πάνω από το 18ο έτος της ηλικίας τους, που δεν αντιμετωπίζουν ειδικά προβλήματα υγείας.

Θεωρούμε λοιπόν χρέος όλων μας, κυρίως των νέων μεταξύ των ηλικιών 20 έως 55, να λάβουμε μέρος και σε αυτή την αιμοδοσία.

Για την καλλίτερη δε, διοργάνωσή της και την αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας, καλό θα ήταν να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στη Γραμματεία του Τμήματος, τηλ.: 26610-30058 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

                         Η Επιτροπή Αιμοδοσίας 

Παναγιώτης-Μάριος Μπολοβίνος 

Γιώργος Βούλγαρης 

Ανδρέας Αλέγρης


Βρείτε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο twitter
Λάβετε ειδοποιήσεις RSS