Συμμετοχή ΤΚ/ΤΕΕ στην Πράξη "ΛΑΕΡΤΗΣ" που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. "Ιόνια Νησιά 2014-2020"

Εγγραφή στον Κατάλογο Πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Συμπληρώστε την αίτηση για την εγγραφή σας στον κατάλογο πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Εγγραφή

Mητρώο εθελοντών αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών

Συμπληρώστε την αίτηση στη φόρμα εγγραφής για το Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών.

Εγγραφή

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΚ/ΤΕΕ

Ο Κανονισμός της Βιβλιοθήκης του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ. 

Περισσότερα

Οικισμοί Ν. Κέρκυρας

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Ένας από τους βασικούς στόχους μας ήταν να αναπτυχθεί σε κοινωνικό επίπεδο ο ενστερνισμός της αναγκαιότητας του σχεδιασμού για όλο το Νομό της Κέρκυρας. Οι σχέσεις του Tμήματός μας με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρώτου και δεύτερου βαθμού, τα Επιμελητήρια και άλλους σημαντικούς παράγοντες του Νομού, η ανάπτυξη του προβληματισμού στο Περιφερειακό Συμβούλιο, βοήθησε προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι γεγονός ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ αναφέρεται η έλλειψη του σχεδιασμού και οι προσπάθειες δείχνουν να είναι περισσότερο ειλικρινείς αφού το επιβάλλουν και οι περιστάσεις. Οι παρεμβάσεις στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για σημαντικά ζητήματα και η στήριξη των θέσεων του ΤΕΕ, δείχνουν ότι ο ρόλος του τεχνικού συμβούλου έχει γίνει πλέον αποδεκτός μετά από προσπάθειες αρκετών χρόνων και με το δεδομένο ότι κρατήθηκε ψηλά το επίπεδο του διαλόγου. 

Σε κεντρικό επίπεδο είχαμε τα δυο Νομοσχέδια για τα Δημόσια Έργα και τις Μελέτες. Τα πράγματα δεν ήλθαν όπως ακριβώς θα επιθυμούσαμε παρά τις προσπάθειες της Κεντρικής Διοίκησης του ΤΕΕ. Για το πρώτο θέμα περνάμε σήμερα μια μεταβατική περίοδο που κυριαρχείται από τις υπερβολικές εκπτώσεις και την ανακολουθία στην παράλληλη αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, της καλλίτερης ποιότητας των μελετών και στην προσέγγιση των τιμών σε πραγματικά επίπεδα. 

Το παρόν κυριαρχείται, επίσης, από το φάσμα της ανεργίας που απειλεί κυρίως τους νέους Μηχανικούς. Η απροθυμία της Πολιτείας να αξιοποιήσει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας δημιούργησε διαχρονικά αυτή την κατάσταση με αποκορύφωμα το Υπουργείο Πολιτισμού στο οποίο παραμένουν κενές 500 οργανικές θέσεις Μηχανικών. 

Η περικοπή στο πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων κατά 16%, το σταμάτημα στο Εθνικό Κτηματολόγιο, το τελείωμα στα Ολυμπιακά Έργα επιδεινώνουν το πρόβλημα. Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι και απαιτούν ομοψυχία και σχεδιασμό. 

Βρείτε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο twitter
Λάβετε ειδοποιήσεις RSS