Συμμετοχή ΤΚ/ΤΕΕ στην Πράξη "ΛΑΕΡΤΗΣ" που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. "Ιόνια Νησιά 2014-2020"

Εγγραφή στον Κατάλογο Πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Συμπληρώστε την αίτηση για την εγγραφή σας στον κατάλογο πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Εγγραφή

Mητρώο εθελοντών αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών

Συμπληρώστε την αίτηση στη φόρμα εγγραφής για το Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών.

Εγγραφή

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΚ/ΤΕΕ

Ο Κανονισμός της Βιβλιοθήκης του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ. 

Περισσότερα

Οικισμοί Ν. Κέρκυρας

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

  • ΜΕΛΕΤΕΣ
Ομάδες εργασίας του Τμήματος εκπόνησαν τις ακόλουθες μελέτες: 

&  Συμπλήρωση του υπάρχοντος αρχείου πολεοδομικής και λοιπής νομοθεσίας - δημιουργία αρχείου χαρτών 

&  Ενημέρωση υποβάθρων περιοχών Ανεμόμυλου και Νέου Λιμανιού - Νέου φρουρίου Κέρκυρας, με στοιχεία αριθμού ορόφων και αδόμητων οικοπέδων. 

&  Συλλογή και επεξεργασία συμπληρωματικών στοιχείων και συμπλήρωση της πρότασης για την ένταξη της Πόλης της Κέρκυρας στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. 

&  Σύστημα διαχείρισης πολεοδομικών παραμέτρων του σχεδίου πόλεως Κέρκυρας και οροθετημένων οικισμών του Νομού Κέρκυρας. 

&  Ο Τουρισμός - Παραθερισμός στις παράκτιες περιοχές της Κέρκυρας: Αρνητικός συντελεστής ή παράγοντας βιώσιμης ανάπτυξης. 

&  Χωροταξική διάρθρωση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο νομό της Κέρκυρας.[Η μελέτη αυτή ανατέθηκε στο Τμήμα από το ΠΕΣΥ Ιόνιων Νησιών]. 

&  Σύστημα διαχείρισης πολεοδομικών παραμέτρων του σχεδίου πόλεως Κέρκυρας και οροθετημένων οικισμών του Νομού Κέρκυρας. 

Στόχος της μελέτης αυτής είναι η δημιουργία ενιαίου ψηφιακού υποβάθρου του εν ισχύ Σχεδίου της Πόλεως της Κέρκυρας και των οριοθετημένων οικισμών του Νομού καθώς και η διαχείριση όλων των πολεοδομικών παραμέτρων τους. Το προϊόν της μελέτης αυτής [πλήρες αυτόνομο πρόγραμμα με τεράστιο όγκο δεδομένων], θα παρουσιαστεί στους μηχανικούς σε ειδική εκδήλωση, μαζί με το Web site του Τμήματος και θα τους διανεμηθεί δωρεάν με τη μορφή CD. 

  • ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Ø Το έργο του Κερκυραίου Μηχανικού Ιωάννη Παρμεζάν. Συγγραφέας Α. Αγοροπούλου - Μπιρμπίλη, καθηγήτρια ΕΜΠ. ´Εκδοση ΤΚ/ΤΕΕ, σελ. 128, Κέρκυρα 2001.

 

 


Βρείτε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο twitter
Λάβετε ειδοποιήσεις RSS