Συμμετοχή ΤΚ/ΤΕΕ στην Πράξη "ΛΑΕΡΤΗΣ" που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. "Ιόνια Νησιά 2014-2020"

Εγγραφή στον Κατάλογο Πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Συμπληρώστε την αίτηση για την εγγραφή σας στον κατάλογο πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Εγγραφή

Mητρώο εθελοντών αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών

Συμπληρώστε την αίτηση στη φόρμα εγγραφής για το Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών.

Εγγραφή

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΚ/ΤΕΕ

Ο Κανονισμός της Βιβλιοθήκης του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ. 

Περισσότερα

Οικισμοί Ν. Κέρκυρας

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Συμεών Σαββίδης: Γεννήθηκε στο Τοκατ της Μικράς Ασίας το 1859. Σπούδασε αρχικά στην Αθήνα και ακολούθως στην Ακαδημία του Μονάχου χωρίς όμως να τις ολοκληρώσει παρότι φοίτησε εκεί για σχεδόν επτά χρόνια (1870-1877). Εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Μόναχο και στην Αθήνα γύρισε το 1925 για να πεθάνει δυο χρόνια αργότερα το 1927. 

Βασίλειος Χατζής: Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1865 και σπούδασε στην Αθήνα με δάσκαλο τον Κωνσταντίνο Βολονάκη. Ασχολήθηκε κατά κύριο λόγο με τη θαλασσογραφία - καραβογραφία, καθώς και με την τοπιογραφία. Πέθανε στην Αθήνα το 1915. 

Γεώργιος Σαμαρτζής: Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1868, ξεκίνησε τις σπουδές του κοντά στον Άγγελο Γιαλλινά, τον Βικέντιο Μποκατσιάμπη και τον Χαράλαμπο Παχή
και τις συνέχισε στην Νεάπολη στη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών με τον Vincenco Marinelli. Επέστρεψε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το 1890 και 1997 γύρισε στην Κέρκυρα μετά το διορισμό του στη Μέση Εκπαίδευση. Διετέλεσε για σειρά ετών Διευθυντής της Καλλιτεχνικής Σχολής της Κέρκυρας. Πέθανε στην Αθήνα το 1925.

Θεόφιλος (Χατζημιχαήλ): Γεννήθηκε στη Βαρεία Μυτιλήνης το 1871. Ιδιόρρυθμος χαρακτήρας ο Θεόφιλος, στην ζωγραφική υπήρξε αυτοδίδακτος. Έζησε στη Σμύρνη τα πρώτα χρόνια της ζωής του από το 1897 στην περιοχή του Βόλου και του Πηλίου και μετά το 1928 επέστρεψε στη Μυτιλήνη, όπου και πέθανε το 1934. 

Κωσταντίνος Παρθένης: Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1878 και σπούδασε στη Βιέννη από το 1897 έως το 1903. Στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε μόνιμα από το 1911, αρχικά στη Κέρκυρα, όπου γεννήθηκαν τα δύο παιδιά του και από το 1917 στην Αθήνα. Για δεκαοχτώ χρόνια, από το 1929 έως το 1947, ήταν καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών. Πέθανε στην Αθήνα το 1967. 

Δημήτριος Γαλάνης: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1879 και πήρε τα πρώτα του μαθήματα από τον Νικηφόρο Λύτρα στο Σχολείο των Τεχνών. Από το 1899 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Παρίσι και σπούδασε στην Ecole des Beaux-Arts από το 1900 έως το 1902. Το 1930 ίδρυσε δική του σχολή χαρακτικής στο Παρίσι, ενώ το 1945 εξελέγη καθηγητής της χαρακτικής στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισίου και μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας. Πέθανε στην Αθήνα το 1966. 

Νικόλαος Βεντούρας: Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1899 και πήρε τα πρώτα του μαθήματα ζωγραφικής από τον Άγγελο Γιαλλινά. Στην χαρακτική ήταν αυτοδίδακτος. Χρησιμοποίησε διάφορες τεχνικές και ήταν από τους πρώτους Έλληνες χαράκτες που φιλοτέχνησε έγχρωμες χαλκογραφίες. 

Κώστας Γραμματόπουλος: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1916 και σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών με δασκάλους τον Ουμβέρτο Αργυρό στη ζωγραφική και τον Γεώργιο Κεφαλληνό στη χαρακτική. Συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι στις Ecole des Beaux-Arts, Ecole Estenie και Ecole d"Arts et Metiers. Ασχολήθηκε με την εικονογράφηση βιβλίων ανάμεσά τους και το αλφαβητάριο του Ο.Ε.Δ.D για το οποίο βραβεύτηκε. Επίσης, δίδαξε ως καθηγητής χαρακτικής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. 

Άγγελος Γιαλλινάς: Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1857. Μαθήτευσε αρχικά κοντά στον Χαράλαμπο Παχή και συνέχισε τις σπουδές του στη Βενετία, τη Ρώμη και τη Νεάπολη. Υπήρξε παραγωγικότατος και το σημαντικότερος υδατογράφος της νεοελληνικής τέχνης του 19ου αιώνα. Πέθανε στην Κέρκυρα το 1939. 


Βρείτε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο twitter
Λάβετε ειδοποιήσεις RSS