Συμμετοχή ΤΚ/ΤΕΕ στην Πράξη "ΛΑΕΡΤΗΣ" που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. "Ιόνια Νησιά 2014-2020"

Εγγραφή στον Κατάλογο Πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Συμπληρώστε την αίτηση για την εγγραφή σας στον κατάλογο πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Εγγραφή

Mητρώο εθελοντών αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών

Συμπληρώστε την αίτηση στη φόρμα εγγραφής για το Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών.

Εγγραφή

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΚ/ΤΕΕ

Ο Κανονισμός της Βιβλιοθήκης του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ. 

Περισσότερα

Οικισμοί Ν. Κέρκυρας

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Εκλογές στο Τεχνικό Επιμελητήριο

Οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων Οργάνων Διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας [ΤΕΕ] για την περίοδο 2006-2009 θα γίνουν σε όλη τη χώρα την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2006. 

Από τις εκλογές αυτές θα αναδειχθούν τα 155 αιρετά μέλη της κεντρικής Αντιπροσωπείας, τα 45 μέλη των Επιστημονικών Επιτροπών Ειδικοτήτων, τα οποία μετέχουν στην Αντιπροσωπεία, τα 4 αιρετά μέλη του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου μελών του ΤΕΕ, τα 15 αιρετά μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου που εδρεύει στην Αθήνα και τα 5 αιρετά μέλη των Πειθαρχικών Συμβουλίων που εδρεύουν στην έδρα κάθε Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ. 

Επίσης, θα εκλεγούν τα μέλη των Αντιπροσωπειών των 17 Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ (25 τον αριθμό για την Κέρκυρα), από τις οποίες στη συνέχεια θα εκλεγούν οι τοπικές Διοικούσες Επιτροπές. 

Ηλεκτρονικά η έκδοση των αποτελεσμάτων 

Για πρώτη φορά, στην εκλογική διαδικασία θα γίνει χρήση μεθόδων και μέσων της Πληροφορικής, με σκοπό να εξασφαλιστεί ταχύτητα και εγκυρότητα στην έκδοση των αποτελεσμάτων.

Πρόκειται, αναμφισβήτητα, για μια σημαντική απόφαση της Δ.Ε. του ΤΕΕ που καινοτομεί, αξιοποιώντας το πρόγραμμα της «Κοινωνίας της Πληροφορίας», κάνοντας ταυτόχρονα ένα άλμα εμπρός, προς την ηλεκτρονική εποχή, εφαρμόζοντας ένα σύστημα, που καθώς έχει πιλοτικό χαρακτήρα, μπορεί να αποτελέσει δείγμα γραφής για όλες τις αντίστοιχες εκλογικές διαδικασίες που γίνονται στη χώρα. 

Προς την κατεύθυνση αυτή, η Τράπεζα Πληροφοριών του TEE, που εκσυγχρονίζεται διαρκώς και με ταχύτατους ρυθμούς, ώστε να προσφέρει σύγχρονες και απολύτως χρηστικές υπηρεσίες προς τους διπλωματούχους μηχανικούς, έχει αναπτύξει ειδικό λογισμικό διαχείρισης υποψηφιοτήτων, παραγωγής και ελέγχου των ψηφοδελτίων, σάρωσης, αναγνώρισης, ελέγχου και καταμέτρησης των ψηφοδελτίων και των σταυρών προτίμησης, καθώς και έκδοσης των αποτελεσμάτων. 

Που σημαίνει ότι τα μόνα χέρια με στυλό, που θα παρεμβαίνουν σ' ολόκληρη τη διαδικασία, θα είναι του ψηφοφόρου (για τη σταυροδοσία) και του Προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής (που θα επικυρώνει τα στοιχεία). Απ' εκεί και ύστερα το .λόγο θα έχουν οι σαρωτές και τα PC. Τα δε ψηφοδέλτια, για λόγους εγκυρότητας και διευκόλυνσης της ψηφιακής τους αναγνώρισης, θα φέρουν bar code. 

Οι υποψήφιοι 

Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκε κατά τα προβλεπόμενα η διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές του Επιμελητηρίου. Συνολικά, οι υποψηφιότητες σε όλη την Ελλάδα έφτασαν σχεδόν τις 5.000 (2.858 στην περιφέρεια της πρωτεύουσας), που αποτελεί και νέο ρεκόρ συμμετοχής (σ.σ. το 2003, στην περιοχή της πρωτεύουσας είχαν υποβληθεί 2.489 υποψηφιότητες). Με βάση αυτό το δεδομένο προκύπτει ότι ένας στα είκοσι μέλη του ΤΕΕ (περίπου 100.000) θα είναι υποψήφιος. 

Στην Κέρκυρα, την ψήφο των 500 περίπου διπλωματούχων μηχανικών, μελών του τοπικού Τμήματος, θα διεκδικήσουν τέσσερις συνδυασμοί υποψηφίων: 

 • Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, με εκπρόσωπο τον κ. Λάκη Σούλο, Πολιτικό Μηχανικό.
 • Η Πανεπιστημονική, με εκπρόσωπο την κα Δήμητρα Κουφογεώργου - Κοσκινά, Πολιτικό Μηχανικό.
 • Η Προοδευτική Ενότητα Μηχανικών Κέρκυρας, με εκπρόσωπο τον κ. Νικόλαο Σπίγγο, Αγρονόμο Τοπογράφο Μηχανικό.
 • Η Πρωτοβουλία Ανανέωσης, με εκπρόσωπο τον κ. Ανδρέα Πανδή, Αγρονόμο Τοπογράφο Μηχανικό, 

  και ο μεμονωμένος υποψήφιος 
 • κ. Σπυρίδων Αργυρός, Αρχιτέκτων Μηχανικός. 

  Η ψηφοφορία θα γίνει σε 159 εκλογικά τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων 60 θα βρίσκονται στην Αθήνα. Τοπικά, το εκλογικό Τμήμα θα λειτουργήσει στα Γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος, Λεωφ. Αλεξάνδρας 13. Στις Εφορευτικές Επιτροπές θα προΐστανται πλέον δικαστικοί λειτουργοί, αντί των Προϊσταμένων των Τεχνικών Υπηρεσιών των Νομαρχιών. 

  Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι εκλογές στο ΤΕΕ είναι οι μαζικότερες που γίνονται στη χώρα μας (μετά τις εκλογές για το Κοινοβούλιο και την Αυτοδιοίκηση), αφού εν δυνάμει ψηφοφόροι είναι ένας στους εκατό πολίτες της χώρας. 

 • Βρείτε μας στο Facebook
  Ακολουθήστε μας στο twitter
  Λάβετε ειδοποιήσεις RSS