Συμμετοχή ΤΚ/ΤΕΕ στην Πράξη "ΛΑΕΡΤΗΣ" που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. "Ιόνια Νησιά 2014-2020"

Εγγραφή στον Κατάλογο Πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Συμπληρώστε την αίτηση για την εγγραφή σας στον κατάλογο πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Εγγραφή

Mητρώο εθελοντών αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών

Συμπληρώστε την αίτηση στη φόρμα εγγραφής για το Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών.

Εγγραφή

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΚ/ΤΕΕ

Ο Κανονισμός της Βιβλιοθήκης του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ. 

Περισσότερα

Οικισμοί Ν. Κέρκυρας

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Tεχνική υποστήριξη του Εθνικού Κτηματολογίου στην Κέρκυρα

 

Όχι μόνο να παραμείνουν σε λειτουργία οι μονάδες  τεχνικής υποστήριξης των προσωρινών Κτηματολογικών Γραφείων αλλά και να συνεχίσουν να υποστηρίζονται από Τοπογράφους Μηχανικούς ζήτησε από τον Πρόεδρο της Κτηματολόγιο Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του Τμήματος, με αφορμή τα προβλήματα που παρατηρούνται στην Κέρκυρα.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής  του κ. Ν. Σπίγγου προς τον κ. Χ. Αρβανίτη, έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε

Οι γενικότερες εξελίξεις που αφορούν στην ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου σε επίπεδο επικράτειας, συναντούν βεβαίως τη συναίνεση ολόκληρης της επιστημονικής κοινότητας και της μεγάλης πλειοψηφίας της  ελληνικής κοινωνίας.Η δρομολόγηση αυτή θεωρούμε ότι οφείλει να λαμβάνει υπόψη τις σημερινές ανάγκες για να διατηρηθεί ένα αξιόπιστο και ικανοποιητικό για τον πολίτη επίπεδο εξυπηρέτησης σε σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση.

Όπως γνωρίζετε, στην Κέρκυρα έχει ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο στον π.  Δήμο Κερκυραίων και στην π. κοινότητα Κ. Κορακιάνας. Παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση που βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία έχει επηρεάσει εμφανώς και την τοπική  αγορά των ακινήτων  και συνακόλουθα την κίνηση και το ενδιαφέρον των πολιτών, για την τακτοποίηση σχετικών ζητημάτων, φρονούμε ότι οι υπάρχουσες δομές επιβάλλεται να παραμείνουν σε λειτουργία.

Προς αυτή την κατεύθυνση, τα προσωρινά κτηματολογικά γραφεία και αναφερόμαστε κυρίως σε αυτά της Κέρκυρας, πρέπει να συνεχίσουν να υποστηρίζονται τεχνικά από Τοπογράφους Μηχανικούς, επιτόπου. Και ασφαλώς και παρά τη μεγάλη αξία των ορθοφωτογραφιών που διατίθενται για χρήση  στο διαδίκτυο και τη δυνατότητα τηλεφωνικών συνεννοήσεων σε κάποιες περιπτώσεις με την κεντρική σας Υπηρεσία, η φυσική παρουσία του Α.Τ.Μ. στο Γραφείο και η επαφή του με τους πολίτες δεν μπορεί να υποκατασταθεί με κανένα τρόπο.

Κύριε Πρόεδρε,

Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να επιχειρηματολογεί κανείς για την αναγκαιότητα συμμετοχής των Α.Τ.Μ. στο εγχείρημα του Εθνικού Κτηματολογίου και για τη σημασία της προσφοράς τους. Σε εκείνους που δεν το αντιλαμβάνονται και επιμένουν  σε πρακτικές προηγούμενων δεκαετιών, οφείλουμε να αντιπαραθέσουμε δραστηριότητες τέτοιες που δεν συνάδουν με την επιχειρούμενη υποβάθμιση και πιθανόν κατάργηση της τεχνικής υποστήριξης των προσωρινών κτηματολογικών γραφείων. Οι διακριτοί ρόλοι του Μηχανικού και του Νομικού ουδόλως σημαίνει την κατάργηση του ενός από τους δύο.

Ως Π.Τ. του ΤΕΕ θα εξακολουθήσουμε να συμβάλουμε στην επίλυση του παραπάνω προβλήματος αναλαμβάνοντας ή στηρίζοντας σχετικές πρωτοβουλίες,  που πιστεύουμε ότι θα πρέπει να προέρχονται κύρια από τη δική σας πλευρά».
            

Από  το ΤΚ/ΤΕΕ  

 


Βρείτε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο twitter
Λάβετε ειδοποιήσεις RSS