Mητρώο εθελοντών αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών

Συμπληρώστε την αίτηση στη φόρμα εγγραφής για το Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών.

Εγγραφή

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Έρευνα σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες των μηχανικών

Συμμετέχετε συμπληρώνοντας τη φόρμα για την Έρευνα σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες των μηχανικών.

Συμμετοχή

Εγγραφή στον Κατάλογο Πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Συμπληρώστε την αίτηση για την εγγραφή σας στον κατάλογο πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Εγγραφή

Εγγραφή στα Σ.Υ.Π.Ο.Θ.Α. και Σ.Α.

Συμπληρώστε την αίτηση για την εγγραφή σας στα Συμβούλια Πολεοδομικών θεμάτων & Αμφισβητήσεων – ΣΥΠΟΘΑ και Συμβούλια Αρχιτεκτονικής - ΣΑ

Περισσότερα

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΚ/ΤΕΕ

Αγαπητέ/ή Συνάδελφε,

Το διάστημα Αυγούστου - Οκτωβρίου 2017, η Δ.Ε. συνήλθε σε έξι τακτικές συνεδριάσεις της. Ο Απολογισμός της δραστηριότητάς για τη συγκεκριμένη περίοδο, περιλαμβάνει:

 •  Έγκριση Οικονομικών στοιχείων ΤΕΕ

Η Δ.Ε. και η Αντιπροσωπεία του Π. Τμήματος ενέκριναν τον Προϋπολογισμό του Π. Τμήματος για το έτος 2017 καθώς και τον Απολογισμό και Ισολογισμό οικονομικής χρήσης 2016.  Στη συνέχεια η Δ.Ε. του Κεντρικού ΤΕΕ ενέκρινε τον Προϋπολογισμό του  Π. Τμήματος για το έτος 2017.

 •  Επικαιροποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης με την ΠΙΝ με θέμα: «Ενεργειακό Αποτύπωμα Ιονίων Νήσων»

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, με την υπ’ αρ. 167-15/2017 απόφασή του ενέκρινε την επικαιροποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης «Ενεργειακό Αποτύπωμα Ιονίων Νήσων». Μετά την επικαιροποίηση η Δ.Ε συνεργάζεται με την ΠΙΝ προκειμένου να παραληφθεί η πρώτη φάση της Μελέτης από την Επιτροπή Παραλαβής της ΠΙΝ.

 •  Επανυποβολή πρότασης στο πλαίσιο του ΠΕΠ Ι.Ν.

Η Δ.Ε του Π. Τμήματος με σε συνεργασία με την Μ.Ε. Εθνικών και Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτούμνων Προγραμμάτων  του Π. Τμήματος, επανυπέβαλε την πρόταση με τίτλο «ΛΑΕΡΤΗΣ» ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, η οποία με έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Ιονίων κατ’ αρχήν απερρίφθη.

 •  Παρουσίαση υδρογεωλογικής Μελέτης ΧΥΤΑ Ν. Κέρκυρας.

Στο πλαίσιο τακτικής συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής, έγινε παρουσίαση της Υδρογεωλογικής μελέτης του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας. Η παρουσίαση έγινε από την κα Σπυριδούλα  Μουζακίτη, Γεωλόγο Μηχανικό.

 

ΕΓΓΡΑΦΑ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

 • Η Δ.Ε. εξέδωσε δελτίο τύπου σχετικό με τη λειτουργία του κρατικού αερολιμένα Κέρκυρας «Ι. Καποδίστριας», μετά την παραχώρησή του  στην FRAPORT, ενώ για το ίδιο θέμα απεστάλη έγγραφο στο  Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. Το έγγραφο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Π. Τμήματος.
 • Απεστάλη έγγραφο διαμαρτυρίας στην Πρωτοδίκη Κερκύρας, σχετικά με αίτημα που υπεβλήθη, στο πλαίσιο δικαστικής διένεξης, όπου ζητήθηκε η εξαίρεση του συνόλου των διπλωματούχων μηχανικών της Κέρκυρας, από τη διενέργεια δικαστικής πραγματογνωμοσύνης.
 • Επίσης, στην Πρωτοδίκη Κέρκυρας απεστάλη έγγραφο - αναλυτική τεκμηρίωση - σχετικά με την αλλαγή του τρόπου ανάθεσης των δικαστικών πραγματογνωμοσυνών όπου η διαδικασία προτείνεται να  γίνεται  μέσω του ΤΕΕ.   Για το θέμα ενημερώθηκε γραπτώς ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας τέθηκε και προωθήθηκε προς συζήτηση στην  Διοικούσα Επιτροπή του Κεντρικού ΤΕΕ, όπου αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Στ. Κοντονή.
 • Εστάλη νέο έγγραφο προς τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο της ΕΚΧΑ σχετικά με την καθυστέρηση της ανάθεσης της μελέτης του Εθνικού Κτηματολογίου στην Κέρκυρα καθώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση, ενώ η λήψη της σχετικής απόφασης αναβλήθηκε.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

 •  ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ο Πρόεδρος είχε συναντήσεις στα γραφεία του Π. Τμήματος με:  

Α) Tον Βουλευτή Κέρκυρας κ. Κ. Παυλίδη, όπου συζήτησαν εκτενώς τα σημαντικότερα θέματα που αφορούν στο νησί.

Β) Με τον π. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπ. Σπύρου, όπου συζήτησαν το θέμα των φραγμάτων για το οποίο ο Πρόεδρος επισήμανε  ότι παράλληλα με την εκτέλεση έργων ήσσονος σημασίας που αφορούν στο θέμα της ύδρευσης, η προσπάθεια για το έργο των φραγμάτων δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί.

 •  ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

- Συνεδριάσεις Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ.

Ο Πρόεδρος του Π. Τμήματος συμμετείχε στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ που διεξήχθησαν στις 6 & 7 Μαΐου καθώς και στις 10 & 11 Ιουνίου 2017.

 Επίσης, συμμετείχε στην Σύσκεψη των Προέδρων των Π. Τμημάτων με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου 2017.

 

-Αστική Αρχή ΟΣΧΑ/ΟΧΕ Πόλης Κέρκυρας.

Η Διοικούσα Επιτροπή αποφάσισε το Περιφερειακό Τμήμα να συμμετάσχει ως Εταίρος Διακυβέρνησης της Αστικής Αρχής ΟΣΧΑ/ΟΧΕ της Πόλης της Κέρκυρας με την υπογραφή του σχετικού Πρωτοκόλλου  Συνεργασίας.

 

 • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΚ/ΤΕΕ

- Εξωδικαστικός Συμβιβασμός

Η Μ.Ε. Επαγγελματικών Θεμάτων και Νέων Μηχανικών μελέτησε το κείμενο της Ανοικτής Συνέλευσης Μηχανικών που αφορά στον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών των Μηχανικών και γνωμοδότησε θετικά. Για το περιεχόμενο του κειμένου ενημερώθηκαν όλοι οι συνάδελφοι.

-Απόψεις Μ. Ε. Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Αστικού Σχεδιασμού για την μελέτη Ανεμομύλου.

 Η Μόνιμη Επιτροπή Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Αστικού Σχεδιασμού του Π. Τμήματος, μελέτησε και κατέθεσε εισήγηση προς τη Δ.Ε. για τη Μελέτης «Τοπογραφική – Κτηματογραφική Αποτύπωση και Πολεοδομική  Μελέτη Επέκτασης – Αναθεώρησης της Πολεοδομικής Ενότητας Ανεμομύλου Δήμου  Κέρκυρας».

 

ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙΣ

- Ορισμός εκπροσώπων ΤΚ/ΤΕΕ στην Εποπτεύουσα Επιτροπή Περιφερειακού Γραφείου Κέρκυρας.

Η Δ.Ε. Του Π. Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ όρισε ως εκπρόσωπο του Π. Τμήματος Κέρκυρας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στην Εποπτεύουσα Επιτροπή Περιφερειακού Γραφείου Κέρκυρας του Τ.Μ.Ε.Δ.Ε., τον κ. Βασίλειο Δραγανίγο, Χημικό Μηχανικό και αναπληρωτή αυτού τον κ. Σταύρο Λέισο, Πολιτικό Μηχανικό.

 

- Συγκρότηση Επιτροπής Διενέργειας Δημοσίων Κληρώσεων.

Σύμφωνα με το άρθρο 221 του Ν. 4412/08/08/2016 «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων», οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ που θα ορίζονται στις Επιτροπές Διενέργειας Διαγωνισμών Έργων καθώς και σε Επιτροπές ανάθεσης μελετών, η επιλογή των εκπροσώπων θα γίνεται μετά από δημόσια κλήρωση από καταστάσεις που τηρούνται στο ΤΕΕ. Γι αυτό το λόγο η Δ.Ε. του Π. Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ, προχώρησε στη συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας Δημοσίων Κληρώσεων του Π. Τμήματος, η οποία αποτελείται από τον Πρόεδρο, τον Γεν. Γραμματέα και την υπάλληλο του Π. Τμήματος

 

- Επιτροπή Διαγωνισμού του έργου «Διασφάλιση Κυκλοφοριακής Ικανότητας Ε.Ο. Κέρκυρας – Παλαιοκαστρίτσας από Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 9+100

Στα γραφεία του Π. Τμήματος πραγματοποιήθηκε δημόσια κλήρωση για τον ορισμό τακτικού και αναπληρωτή εκπροσώπου του ΤΚ/ΤΕΕ στην Επιτροπή Διαγωνισμού του έργου «Διασφάλιση Κυκλοφοριακής Ικανότητας Ε.Ο. Κέρκυρας – Παλαιοκαστρίτσας από Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 9+100» της ΠΙΝ. Από την κλήρωση εξελέγησαν οι:

- Ανδρέας Καρδόνας, τακτικό μέλος

- Ιωάννης Ραψομανίκης, αναπληρωματικό μέλος

 

- Ορισμός εκπροσώπων ΤΚ/ΤΕΕ, στο Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων της Π.Ε. Κέρκυρας, για τη διετία 2018 -2019.

Η Δ.Ε. Του Π. Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ όρισε ως εκπρόσωπο στο Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων της Π.Ε. Κέρκυρας για τη διετία 2018-2019, τον κ. Σπυρίδωνα Ζερβόπουλο, Π.Μ. και αναπληρωτή αυτού τον κ. Αλέξανδρο Μεσημέρη, Π.Μ.

 

 

Υπενθυμίζουμε ότι ο χώρος της βιβλιοθήκης του Π. Τμήματος είναι διαθέσιμος στους συναδέλφους προκειμένου να τον χρησιμοποιούν για εργασία και επαγγελματικές συναντήσεις. Η αίθουσα θα διατίθεται κατά τις πρωινές ώρες. Διαθέτει δίκτυο wi-fi ενώ το «κλείσιμο» της αίθουσας γίνεται ηλεκτρονικά.

 

Τέλος,

σας προτείνουμε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του τμήματος http://www.teekerk.gr, για την έγκυρη ενημέρωσή σας και υπενθυμίζουμε ότι εκεί υπάρχουν ενεργές ηλεκτρονικές φόρμες για να συμπληρωθούν από τα μέλη μας, οι οποίες αφορούν:

Α. Mητρώο εθελοντών αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Β. Έρευνα σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες των μηχανικών.

Γ. Εγγραφή στα Σ.Υ.Π.Ο.Θ.Α. και Σ.Α.

Δ. Εγγραφή στον Κατάλογο Πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Νίκος Τρίαντος

Πρόεδρος Δ.Ε.

 


Βρείτε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο twitter
Λάβετε ειδοποιήσεις RSS