Συμμετοχή ΤΚ/ΤΕΕ στην Πράξη "ΛΑΕΡΤΗΣ" που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. "Ιόνια Νησιά 2014-2020"

Εγγραφή στον Κατάλογο Πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Συμπληρώστε την αίτηση για την εγγραφή σας στον κατάλογο πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Εγγραφή

Mητρώο εθελοντών αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών

Συμπληρώστε την αίτηση στη φόρμα εγγραφής για το Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών.

Εγγραφή

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΚ/ΤΕΕ

Ο Κανονισμός της Βιβλιοθήκης του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ. 

Περισσότερα

Οικισμοί Ν. Κέρκυρας

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ


Πληρωμές Δημοσίων Έργων και Μελετών -  Πορεία Αναπτυξιακών Έργων στον Ν. Κέρκυρας.       


Παρεμβάση για την ουσιαστική στάση πληρωμών στον τομέα των Δημοσίων και Ιδιωτικών Έργων και Μελετών καθώς και την προώθηση των μεγάλων έργων στον Νομό Κέρκυρας, απεύθυνε με επιστολή του προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης & Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τοπικού Τμήματος του ΤΕΕ κ. Νικόλαος Σπίγγος. Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. N. Σπίγγου, η οποία  κοινοποιείται και στους Υπουργούς: Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας  & Ναυτιλίας,  κ. Μ. Χρυσοχοϊδης, Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικών Αλλαγών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, κ. Ι. Ραγκούση, Πολιτισμού & Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνο, στους Βουλευτές του Νομού Κέρκυρας , τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων καθώς και στον Δήμαρχο Κέρκυρας, έχει ως εξής:

 

 

 

Αξιότιμε Κε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης

Η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, μετά από εκτεταμένη συζήτηση σχετικά με την οικονομική κατάσταση που χαρακτηρίζει το νησί μας, θεώρησε επιβεβλημένο να σας επισημάνει το μέγεθος της απόγνωσης που βιώνει καθημερινά ο πολίτης αυτού του τόπου όταν αντιμετωπίζει την πλήρη ακινησία στην αγορά και την ουσιαστική στάση πληρωμών στον τομέα των Δημοσίων και Ιδιωτικών Έργων και Μελετών.


Επιγραμματικά σας αναφέρουμε την παύση πληρωμών στο πρόγραμμα «Θησέας» από το τέλος Ιουνίου και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  από την αρχή του 2011 σε επίπεδο προηγούμενων οφειλών. Με αυτά τα δεδομένα είναι αδύνατον να σταθεί ο τεχνικός κόσμος σε επίπεδα ικανά για να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις των καιρών για ανάπτυξη.

Επίσης, η μεγάλη υστέρηση που παρατηρείται στην προώθηση των μεγάλων έργων που αφορούν στην περιοχή μας, έχει απογοητεύσει την συντριπτική πλειοψηφία των Κερκυραίων που βλέπουν το μεγάλο έργο της Ύδρευσης να συμπληρώνει δεκαπενταετία χωρίς να έχει δημοπρατηθεί και οι παρεμβάσεις στον τομέα των έργων των σχετικών με τον τουρισμό, όπως η μαρίνα στο παλιό λιμάνι της πόλης μας να αποτελούν στόχους για μία ακόμη χρονιά.

Στα θέματα Πολιτισμού, η διαρκής ολιγωρία στη σύσταση του φορέα διαχείρισης για την παλιά πόλη της Κέρκυρας που αποτελεί εδώ και τέσσερα χρόνια μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς υπό την αιγίδα της UNESCO, είναι
αδύνατο να συνδυαστεί με την συνείδηση των πολιτών αυτού του τόπου που για αιώνες σχετίζονται με δραστηριότητες αυτού του μεγέθους.

Η παρέμβασή σας είναι φρονούμε επιβεβλημένη, κυρίως ως προς το θέμα της αντίληψης των στελεχών της κυβέρνησης, της πραγματικής κατάστασης και των δυσκολιών που βιώνει καθημερινά ο Έλληνας πολίτης που και εσείς πιστεύουμε ότι ενστερνίζεστε την άποψη ότι αδικείται όταν μειώνεται συνεχώς η δυνατότητά του να βοηθήσει τον τόπο του και τον εαυτό του να ξεφύγει από την σημερινή μιζέρια.

 Με τιμή
Ο Πρόεδρος της Δ.Ε

Νικόλαος Γ. Σπίγγος
  

 


Βρείτε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο twitter
Λάβετε ειδοποιήσεις RSS