Συμμετοχή ΤΚ/ΤΕΕ στην Πράξη "ΛΑΕΡΤΗΣ" που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. "Ιόνια Νησιά 2014-2020"

Εγγραφή στον Κατάλογο Πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Συμπληρώστε την αίτηση για την εγγραφή σας στον κατάλογο πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Εγγραφή

Mητρώο εθελοντών αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών

Συμπληρώστε την αίτηση στη φόρμα εγγραφής για το Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών.

Εγγραφή

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΚ/ΤΕΕ

Ο Κανονισμός της Βιβλιοθήκης του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ. 

Περισσότερα

Οικισμοί Ν. Κέρκυρας

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/07/2021– 09.30 – 13.00

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Η Επιτροπή Αιμοδοσίας της Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών ΤΚ/ΤΕΕ – «Σχεράνι» και η Διοίκηση του Π. Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ, σε συνεργασία  με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, σας καλούν  να λάβετε μέρος στην ενδέκατη οργανωμένη  αιμοδοσία,  η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία του Π. Τμήματος, την  Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 και ώρες από 09.30 έως 13.00.

Από τις προηγούμενες αιμοληψίες, που οργανώσαμε, συγκεντρώθηκε ικανός αριθμός φιαλών, μέρος των οποίων ήδη διατέθηκε για την κάλυψη αναγκών συναδέλφων και μελών των οικογενειών τους και κατά συνέπεια θα πρέπει να συμπληρωθούν και με τη δική τους φροντίδα και συμμετοχή.

Το Περιφερειακό Τμήμα Κέρκυρας του ΤΕΕ ίδρυσε το έτος 2011 την Τράπεζα Αίματος με το όνομα «Σχεράνι» (Σχερία + ρανίδα = σταγόνα), η οποία με την υπ’ αρ. ΑΝΤ/2019/Σ07/Τ/02/12/02/2019 απόφαση της Αντιπροσωπείας του Π. Τμήματος μετονομάστηκε σε Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών ΤΚ/ΤΕΕ «Σχεράνι», με σκοπό:

  • Τη δημιουργία διαρκούς παρακαταθήκης αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών των μελών της.
  • Την παροχή βοήθειας και τη συμπαράσταση για την εξεύρεση αίματος στις έκτακτες ανάγκες των μελών, όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο απόθεμα στην Τράπεζα.
  • Την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς αίματος στο συλλογικό χώρο και το κοινωνικό περιβάλλον των μελών του ΤΚ/ΤΕΕ.

Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της, που εγκρίθηκε από την Αντιπροσωπεία του Π. Τμήματος, μέλη της Τράπεζας Αίματος μπορεί να γίνουν οι διπλωματούχοι μηχανικοί του Νομού, τα συγγενικά τους πρόσωπα, οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία αλλά και τρίτοι.

Η ίδρυση Τράπεζας Αίματος στο χώρο μας είναι μια κορυφαία πρωτοβουλία, την οποία πρέπει να στηρίξουμε, συμμετέχοντας ενεργά, τόσο στις οργανωμένες ή μη αιμοδοσίες, όσο και στη διάδοσή της.

Το αίμα είναι αγαθό που το έχουμε όλοι.

  • Όλοι το χρειαζόμαστε.
  • Αλλά ούτε πουλιέται, ούτε αγοράζεται.

Η συμμετοχή στην αιμοδοσία είναι μια ασφαλής διαδικασία, χωρίς επιπλοκές στην οποία μπορούν να λάβουν μέρος όλοι, πάνω από το 18ο έτος της ηλικίας τους, που δεν αντιμετωπίζουν ειδικά προβλήματα υγείας.

Θεωρούμε λοιπόν χρέος όλων μας, κυρίως μεταξύ των ηλικιών 20 έως 55, να λάβουμε μέρος και σε αυτή την αιμοδοσία.

Για την καλλίτερη δε, διοργάνωσή της και την αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας, καλό θα ήταν να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στη Γραμματεία του Τμήματος, τηλ.: 26610-30058 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Η προσέλευση στα Γραφεία του ΤΚ/ΤΕΕ θα γίνει τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αποφυγή και διάδοση του κορωνοϊού.

Η Επιτροπή Αιμοδοσίας

 Σπυρίδων Κασίμης

  Ανδρέας Αλέγρης

Γεώργιος Βούλγαρης


Βρείτε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο twitter
Λάβετε ειδοποιήσεις RSS