Συμμετοχή ΤΚ/ΤΕΕ στην Πράξη "ΛΑΕΡΤΗΣ" που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. "Ιόνια Νησιά 2014-2020"

Εγγραφή στον Κατάλογο Πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Συμπληρώστε την αίτηση για την εγγραφή σας στον κατάλογο πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Εγγραφή

Mητρώο εθελοντών αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών

Συμπληρώστε την αίτηση στη φόρμα εγγραφής για το Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών.

Εγγραφή

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΚ/ΤΕΕ

Ο Κανονισμός της Βιβλιοθήκης του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ. 

Περισσότερα

Οικισμοί Ν. Κέρκυρας

Ψηφιοποίηση Πινακίδων

Εκλογές Μαΐου 2024

Κέρκυρα, 25-11-00

Εκλογές στο Τεχνικό Επιμελητήριο

Ψηφίζουν αύριο [σήμερα] οι μηχανικοί


Στις κάλπες προσέρχονται αύριο [Κυριακή 26/11] σε ολόκληρη τη χώρα 80.000 διπλωματούχοι μηχανικοί για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας [ΤΕΕ], σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, την περίοδο 2000-2003. 

Στην Κέρκυρα, για την ανάδειξη των Οργάνων Διοίκησης του τοπικού Περιφερειακού Τμήματος, την ψήφο των 400 μηχανικών διεκδικούν 3 συνδυασμοί υποψηφίων και ένας μεμονωμένος. 

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική για όλα τα μέλη του ΤΕΕ και θα πραγματοποιηθεί σε 112 εκλογικά τμήματα. 

Στην πόλη μας το εκλογικό Τμήμα θα λειτουργήσει στα γραφεία του Τοπικού Τμήματος, Λωφ. Αλεξάνδρας 13, 4ος όροφος. 

Από τις εκλογές αυτές θα αναδειχθούν τα 155 αιρετά μέλη της Αντιπροσωπείας (η εκλογή τους γίνεται με βάση γεωγραφική κατανομή) τα 45 μέλη των Επιστημονικών Επιτροπών Ειδικοτήτων (ανά πέντε για κάθε ειδικότητα) τα οποία μετέχουν στην Αντιπροσωπεία, τα 4 αιρετά μέλη του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου μελών του ΤΕΕ, τα 15 αιρετά μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου που εδρεύει στην Αθήνα και τα 5 αιρετά μέλη των Πειθαρχικών Συμβουλίων που εδρεύουν στην έδρα κάθε Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ. 

Επίσης, θα εκλεγούν τα μέλη των Αντιπροσωπειών των 17 Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ, από τα οποία στη συνέχεια θα εκλεγούν οι Διοικούσες Επιτροπές. 

Να σημειωθεί ότι τα μέλη του ΤΕΕ είναι δυνατόν να ψηφίσουν και σε εκλογικό τμήμα εκτός της περιοχής στην οποία ανήκουν, αλλά σ' αυτή την περίπτωση η ψηφοφορία θα αφορά μόνο τα κεντρικά όργανα του ΤΕΕ (Αντιπροσωπεία ΤΕΕ, Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο και Επιστημονικές Επιτροπές Ειδικοτήτων). 

Δικαίωμα εκλογής έχουν όλα τα τακτικά μέλη του ΤΕΕ (το Μητρώο αριθμεί 83.000 μέλη), εφόσον δεν έχουν στερηθεί με δικαστική απόφαση την ελεύθερη διαχείριση της περιουσίας τους, δεν έχουν καταδικαστεί, ούτε είναι υπόδικοι για αδικήματα. 


Βρείτε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο twitter
Λάβετε ειδοποιήσεις RSS