Συμμετοχή ΤΚ/ΤΕΕ στην Πράξη "ΛΑΕΡΤΗΣ" που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. "Ιόνια Νησιά 2014-2020"

Εγγραφή στον Κατάλογο Πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Συμπληρώστε την αίτηση για την εγγραφή σας στον κατάλογο πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Εγγραφή

Mητρώο εθελοντών αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών

Συμπληρώστε την αίτηση στη φόρμα εγγραφής για το Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών.

Εγγραφή

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΚ/ΤΕΕ

Ο Κανονισμός της Βιβλιοθήκης του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ. 

Περισσότερα

Οικισμοί Ν. Κέρκυρας

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Π. ΤΜΗΜΑ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Παρουσίαση μελέτης για την αποτίμηση της σεισμικής ικανότητας  κτιρίου, στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας.


Την προμελέτη για την Προσεισμική Ενίσχυση Δημοτικού κτηρίου στην Κέρκυρα, που εκπόνησε 4μελής Ομάδα Εργασίας, παρουσίασε στις 12 Ιουλίου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αναγνωστικής Εταιρείας, το Περιφερειακό  Τμήμα Κέρκυρας του ΤΕΕ.
Η εν λόγω προμελέτη, που αφορά στο δημοτικό κτήριο επί της οδού Δόνζελοτ 7 στην Κέρκυρα, εκπονήθηκε από Ομάδα Μηχανικών αποτελούμενη από τους κ. Γεώργιο Αρμένη, Π.Μ., Ευτυχία Αποστολίδη, Π.Μ. και  Φώτιο Τσίρλη, Π.Μ., υπό την επίβλεψη του κ. Στέφανου Δρίτσου, Π.Μ., καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών και εντάσσεται στην  Β΄ φάση του Εθνικού Προγράμματος Αντισεισμικής (Ενίσχυσης) Υφιστάμενων Κατασκευών, γνωστό ως ΕΠΑΝΤΥΚ, με επιστημονικά υπεύθυνο τον Ομότιμο Καθηγητή του ΕΜΠ κ. Θ. Τάσιο.

Στην εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν πολλοί μηχανικοί,  μέλη του Π. Τμήματος παραβρέθηκε ο π. Πρόεδρος του Π. Τμήματος κ. Κ. Βλάσσης, Π.Μ., μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και της Αντιπροσωπείας του Π. Τμήματος.

Εισηγητές ήταν ο καθηγητής κ. Στέφανος Δρίτσος, Π.Μ., ο οποίος μίλησε για τη «Σεισμική Τρωτότητα Κτιρίων από φέρουσα τοιχοποιία» και η κα Ευτυχία Αποστολίδη, Π.Μ., με θέμα «Χαρακτηριστική εφαρμογή: Προμελέτη Δημοτικού Κτιρίου για Προσεισμική Ενίσχυση».

Η εκδήλωση άρχισε με την ομιλία του Προέδρου του Π. Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ κ. Νικόλαου Σπίγγου, ο οποίος αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους ομιλητές, εξήρε το έργο της Ομάδας Εργασίας, το οποίο θα αποτελέσει, όπως τόνισε, ένα χρήσιμο εργαλείο για τους μηχανικούς που θα ασχοληθούν στο μέλλον με τα κτίρια της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κ. Στέφανος Δρίτσος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τη Διοίκηση για την πρωτοβουλία τους, επιβεβαίωσε και πάλι τους φιλικούς δεσμούς του με την Κέρκυρα και το τοπικό Περιφερειακό Τμήμα.

Προχωρώντας στην παρουσίαση των εισηγήσεών τους ο Καθηγητής και η κα Αποστολίδη, αναφέρθηκαν όχι μόνο στα συμπεράσματα της μελέτης και την αναγωγή τους σε ειδικότερους προβληματισμούς που ανακύπτουν για κτήρια της πόλης της Κέρκυρας με σχετική τυπολογία και δομικό σύστημα αλλά  έθεσαν και γενικότερα θέματα της τρωτότητας των παλιών κτηρίων. Επισήμαναν, δε, ότι η μελέτη περιλαμβάνει το σύνολο του δομικού συγκροτήματος (τετραπλάσιου όγκου σε σχέση με το δημοτικό κτήριο), δεδομένου ότι η στατική λειτουργία της μελετηθείσας ιδιοκτησίας επηρεάζεται υπέρμετρα, λόγω συνέχειας, από τα δομικά χαρακτηριστικά των γειτονικών ιδιοκτησιών που ανήκουν στο κοινό δομικό συγκρότημα.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες στις οποίες  απάντησε ο κ. Δρίτσος.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις ομιλίες του π. Προέδρου του Τμήματος κ. Κ. Βλάσση, συντονιστή της τοπικής Επιτροπής του ΕΠΑΝΤΥΚ, ο οποίος αναφέρθηκε με πολύ θερμά λόγια στην πολύτιμη επιστημονική προσφορά του Καθηγητή κ. Στ. Δρίτσου, όλα τα χρόνια από την ίδρυση του Περιφερειακού Τμήματος και του νυν Πρόεδρου κ. Ν. Σπίγγου, ο οποίος  ευχήθηκε και οι επόμενοι Πρόεδροι του Περιφερειακού Τμήματος να έχουν τη χαρά να παρουσιάζουν τον Καθηγητή και το έργο του.


(Επιμέλεια: Ν. Ελύτης, Α. Στραβοράβδη)

Κατεβάστε τις εισηγήσεις Κατεβάστε τις παρουσίασεις:

Παρουσίαση κα. Αποστολίδη, Παρουσίαση κ. Δρίτσου

 

Φωτογραφικό υλικό:

{yoogallery src=[images/stories/gallery/2013.08.proseismiki-enisxysi/] height=[150] width=[150] load_lightbox=[0] title=[Παρουσίαση μελέτης] spotlight=[0]}


Βρείτε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο twitter
Λάβετε ειδοποιήσεις RSS