Συμμετοχή ΤΚ/ΤΕΕ στην Πράξη "ΛΑΕΡΤΗΣ" που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. "Ιόνια Νησιά 2014-2020"

Εγγραφή στον Κατάλογο Πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Συμπληρώστε την αίτηση για την εγγραφή σας στον κατάλογο πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Εγγραφή

Mητρώο εθελοντών αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών

Συμπληρώστε την αίτηση στη φόρμα εγγραφής για το Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών.

Εγγραφή

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΚ/ΤΕΕ

Ο Κανονισμός της Βιβλιοθήκης του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ. 

Περισσότερα

Οικισμοί Ν. Κέρκυρας

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Ίδρυση Τράπεζας Αίματος- Πρώτη Αιμοδοσία

 

 Αγαπητοί Συνάδελφοι

Είμαστε στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το Τμήμα Κέρκυρας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ίδρυσε πρόσφατα Τράπεζα Αίματος.  με το όνομα «Σχεράνι» (Σχερία + ρανίδα = σταγόνας). Μέλη της Τράπεζας Αίματος μπορεί να γίνουν οι διπλωματούχοι μηχανικοί του Νομού, τα συγγενικά τους πρόσωπα, οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία αλλά και τρίτοι.

Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της, που εγκρίθηκε ήδη από την Αντιπροσωπεία του Τμήματος, σκοπός της Τράπεζας Αίματος είναι:   

 

  • Η δημιουργία διαρκούς παρακαταθήκης αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών των μελών της.
  • Η παροχή βοήθειας και η συμπαράσταση για την εξεύρεση αίματος στις έκτακτες ανάγκες των μελών, όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο απόθεμα στην Τράπεζα.
  • Η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς αίματος στο συλλογικό χώρο και το κοινωνικό περιβάλλον των μελών του ΤΚ/ΤΕΕ.


Το αμέσως προσεχές διάστημα η Επιτροπή Αιμοδοσίας (Ανδρέας Αλέγρης - Έλενα Κουρή - Μιχάλης Πανδής), η οποία ήδη εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή,   σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Κέρκυρας, θα οργανώσουν την πρώτη αιμοδοσία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία του Τμήματος. Είναι αυτονόητο ότι τόσο τα μέλη όσο και οι φίλοι της Τράπεζας, μπορύν να δίνουν αίμα όποτε επιθυμούν και ανεξάρτητα απ οργανωμένες αιμοδοσίες, όποτε το επιθυμούν πιστώνοντας το στη "Σχεράνι"Η Ίδρυση της Τράπεζας Αίματος αποτελεί μια κορυφαία πρωτοβουλία, την οποία θα πρέπει να στηρίξουμε όλοι  με το αίμα μας!!

 

Για τη Διοικούσα Επιτροπή                                                                     Για την Επιτροπή Αιμοδοσίας      

    Νικόλαος Σπίγγος                                                                                       Μιχάλης Πανδής

  

Loading ...


Παρακαλούμε Δηλώστε Συμμετοχή στην  πρώτη αιμοδοσία (Τηλ.2661030058 η με μήνυμα στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)Βρείτε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο twitter
Λάβετε ειδοποιήσεις RSS