Συμμετοχή ΤΚ/ΤΕΕ στην Πράξη "ΛΑΕΡΤΗΣ" που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. "Ιόνια Νησιά 2014-2020"

Εγγραφή στον Κατάλογο Πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Συμπληρώστε την αίτηση για την εγγραφή σας στον κατάλογο πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Εγγραφή

Mητρώο εθελοντών αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών

Συμπληρώστε την αίτηση στη φόρμα εγγραφής για το Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών.

Εγγραφή

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΚ/ΤΕΕ

Ο Κανονισμός της Βιβλιοθήκης του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ. 

Περισσότερα

Οικισμοί Ν. Κέρκυρας

Ψηφιοποίηση Πινακίδων

Εκλογές Μαΐου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Πρόσκληση Συμμετοχής για το Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Σύγχρονη Αρχιτεκτονική - Βραβείο Mies van der Rohe 2015

Το Βραβείο Mies van der Rohe απονέμεται ανά διετία από το 1988, σε υλοποιημένο αρχιτεκτονικό έργο Ευρωπαίου Αρχιτέκτονα ή ομάδας. Η διαδικασία διοργανώνεται από το Ίδρυμα Mies van der Rohe στην Βαρκελώνη και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάθε κράτος επιλέγει 5 (ή κατά περίπτωση 7) έργα και τα αποστέλλει στο Ίδρυμα Mies van der Rohe όπου σε συνδυασμό με τις προτάσεις συσταθείσας Ομάδας Ανεξάρτητων Ειδικών Συμβούλων (Independent Experts) και Ειδικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής, γίνεται η τελική επιλογή.

Σε ένα από αυτά τα διακεκριμένα έργα απονέμεται το Βραβείο (Prize) της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Σύγχρονη Αρχιτεκτονική, σε έναν πρωτοεμφανιζόμενο αρχιτέκτονα ή ομάδα απονέμεται Ειδική Μνεία (Special Mention) και σε έναν πρόσφατα αποφοιτήσαντα αρχιτέκτονα θα δοθεί η δυνατότητα πρακτικής άσκησής του για έναν χρόνο, σε έναν απο τους παραπάνω διακριθέντες αρχιτέκτονες.

Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 60.000 ευρώ και η Ειδική Μνεία από ποσό 20.000 ευρώ. Επιλεγμένα έργα από τις συμμετοχές δημοσιεύονται στην ειδική έκδοση και συμμετέχουν στην περιοδεύουσα έκθεση που ακολουθεί την απονομή των βραβείων.

Ο ΣΑΔΑΣ-Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων, ως μέλος του ACE (Συμβουλίου Αρχιτεκτόνων Ευρώπης), σε συνέχεια της από 23/9/14 επίσημης πρόσκλησης του Ιδρύματος Mies van der Rohe (ΑΠ 49261/24-9-14 εισερχομένου εγγράφου), έχει αναλάβει να συγκεντρώσει τις συμμετοχές της χώρας μας για το ως άνω Βραβείο, προτείνοντας πέντε (5) έργα. Η επιλογή των έργων θα γίνει από Ειδική Επιστημονική Επιτροπή, που θα ορίσει ο ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αρχιτέκτονες, μέλη του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, (Έλληνες και αλλοδαποί Ευρωπαίοι) οι οποίοι έχουν υλοποιήσει έργο στην Ελλάδα καθώς και οι Έλληνες συνάδελφοι που έχουν υλοποιήσει έργο στο εξωτερικό, σε χώρες που αναφέρονται στον κατάλογο του Κανονισμού Συμμετοχής που θα βρείτε στο συνημμένο σχετικό αρχείο.

Τα προς υποβολή έργα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί την περίοδο από 1-1-2013 έως 31-12-2014.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να υποβάλλουν στα ελληνικά και στα αγγλικά:

1) Στοιχεία του μελετητή ή της μελετητικής ομάδας του έργου (με τα ποσοστά συμμετοχής κάθε μέλους της ομάδας στην μελέτη, τα στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου της ομάδας και σύντομο βιογραφικό σημείωμα των συμμετοχόντων), καθώς επίσης και τα ονόματα συνεργατών αρχιτεκτόνων, τα ονόματα συνεργατών μηχανικών άλλων ειδικοτήτων, καθώς και αυτά των εργολάβων/κατασκευαστών του έργου.

2) Τεύχος μεγέθους Α3 με συνοπτικά στοιχεία τεκμηρίωσης του έργου όπως σύντομη τεχνική έκθεση (με περιγραφή της ιδέας/βασικών αρχών σύνθεσης, σύνοψη κτιριολογικού προγράμματος, χρονολογία κατασκευής/αποπεράτωσης κλπ), σχέδια (τοπογραφικό, κατόψεις, τομή), φωτογραφίες (4-6 σε low resolution), καθώς και ότι άλλο υλικό θεωρούν οι συμμετέχοντες χρήσιμο για την κατανόηση του έργου.

Σε περίπτωση επιλογής τους, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να υποβάλλουν στα αγγλικά πλήρη στοιχεία τεκμηρίωσης του έργου όπως αυτά αναλυτικά περιγράφονται στην παρ.6 του Κανονισμού Συμμετοχής.

Καλούνται οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, να υποβάλουν τα έργα τους στον ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ (Βρυσακίου 15, Μοναστηράκι, 10555 Αθήνα, τηλ. 210 3215146, φαξ: 210 3215147, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 2 Οκτωβρίουκαι ώρα 14:00.

Υλικό:

http://www.teekerk.gr/images/49261_ΕΙΣ_Mies_2015 Prize Rules.pdf

http://www.teekerk.gr/images/49261_ΕΙΣ_Mies_2015_Prize Dossier.pdf

http://www.teekerk.gr/images/49267_ΔΤ_MIES_2015.pdf


Βρείτε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο twitter
Λάβετε ειδοποιήσεις RSS