Συμμετοχή ΤΚ/ΤΕΕ στην Πράξη "ΛΑΕΡΤΗΣ" που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. "Ιόνια Νησιά 2014-2020"

Εγγραφή στον Κατάλογο Πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Συμπληρώστε την αίτηση για την εγγραφή σας στον κατάλογο πραγματογνωμόνων του ΤΚ/ΤΕΕ

Εγγραφή

Mητρώο εθελοντών αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών

Συμπληρώστε την αίτηση στη φόρμα εγγραφής για το Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών.

Εγγραφή

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΚ/ΤΕΕ

Ο Κανονισμός της Βιβλιοθήκης του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ. 

Περισσότερα

Οικισμοί Ν. Κέρκυρας

Ψηφιοποίηση Πινακίδων

Εκλογές Μαΐου 2024

Κέρκυρα, 7 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση του Π.Τ. Κέρκυρας του ΤΕΕ,

“Από την Πλάκα στην Κέρκυρα: Η πολεοδομική προστασία στην Ελλάδα”.

τιμητικά αφιερωμένη στον ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΗΒΑ

 

Το Περιφερειακό Τμήμα Κέρκυρας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, διοργανώνει εκδήλωση τιμητικά αφιερωμένη στον Διονύση Α. Ζήβα, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, Καθηγητή ΕΜΠ, με τίτλο “Από την Πλάκα στην Κέρκυρα: Η πολεοδομική προστασία στην Ελλάδα”.

 

Ο Διονύσης Α. Ζήβας γεννήθηκε στη Ζάκυνθο. Μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π., όπου έλαβε το δίπλωμά του το έτος 1953. Το 1972 εξελέγη έκτακτος Καθηγητής των Αρχιτεκτονικών Συνθέσεων και το 1978 τακτικός Καθηγητής στην ίδια Έδρα.

Διετέλεσε διευθυντής του Σπουδαστηρίου Αρχιτεκτονικών Συνθέσεων του Ε.Μ.Π. από το 1973 μέχρι το 1996. Εξελέγη Κοσμήτωρ της Σχολής Αρχιτεκτόνων για δύο διετίες, από το 1979 μέχρι το 1983 και Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων για τρεις διετίες, από το 1989 μέχρι το 1995. Διετέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιονίου Πανεπιστημίου κατά τα έτη 1984-89 και 1993-98.

Ο Διονύσης Ζήβας υπήρξε διανοούμενος της αρχιτεκτονικής, με μεγάλο και σημαντικό έργο, το οποίο αναλύεται τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό σκέλος. Ανάμεσα στα κατασκευασμένα έργα του είναι το Ξενία της Άρτας, το Ξενία της Κομοτηνής, το κτίριο γραφείων της Ασκληπιού 9 στο κέντρο της Αθήνας και το κτίριο Υπηρεσιών Χωροφυλακής Ζακύνθου.

Υπήρξε επικεφαλής ομάδων μελέτης για την προστασία και την αναβίωση της Πλάκας από το 1973, έργο το οποίο τιμήθηκε το 1982 με το μετάλλιο της Europa Nostra. Το 1993 του απονεμήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης το Βραβείο Gottfried von Herder για το σύνολο του έργου του.

Έφυγε από τη ζωή στις 13 Φεβρουαρίου 2018, σε ηλικία 90 ετών.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η ιδιαίτερα σημαντική μελέτη για την προστασία και την αναβίωση της Πλάκας, καθώς και η παρακολούθηση της υλοποίησης των επεμβάσεων. Η περίπτωση της Πλάκας, ως μια καλή πρακτική πολεοδομικής προστασίας, θα φανεί χρήσιμη για τη διάσωση και διατήρηση του ιστορικού κέντρου της Κέρκυρας.

Ομιλητές θα είναι οι:

- Ελένη Μαΐστρου, Αρχιτέκτων Μηχανικός,  Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ

- Μαργαρίτα Γραφάκου, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Καθηγήτρια ΕΜΠ

- Ιωάννης Ραψομανίκης, Αρχιτέκτων Μηχανικός.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 και ώρες 18:00 έως 21:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Π. Τμήματος, Λ. Αλεξάνδρας 13, 3ος όροφος.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΤΚ/ΤΕΕ


Βρείτε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο twitter
Λάβετε ειδοποιήσεις RSS